Vrijwilligersvacature medewerker woonhulp

Mondiale Werken Regio Lier (MoWe) is op zoek naar een vrijwilliger (m/v) die mee wil werken aan het project ‘woonhulp voor vluchtelingen’ van MoWe.

Mondiale Werken Regio Lier is een vzw die opgericht werd in maart 2016. We zijn ondertussen met meer dan 50 vrijwilligers. De vrijwilligers van MoWe ondersteunen vluchtelingen om makkelijker hun plaats in onze maatschappij te vinden. We helpen bij het vinden van een woning, bij het vinden van werk, bij het vinden van een school of van vrijetijdsactiviteiten, enz. Naast de vluchtelingenwerking is MoWe ook de trekker van het Huis van de Wereld in Lier. We kunnen daarvoor het huis in de Koepoortstraat 3 in Lier gebruiken.

Eén van de projecten van MoWe is het project ‘woonhulp voor vluchtelingen’. We helpen vluchtelingen in hun contact met eigenaars en immo-kantoren, we gaan mee een woning bezichtigen, we helpen bij het afsluiten van het huurcontract en het afsluiten van contracten bij de nutsleveranciers, we ondersteunen indien nodig bij de inrichting van de woning, enz.

Om mee te werken in het project woonhulp voor vluchtelingen zijn we op zoek naar een nieuwe vrijwilliger.

Meewerken houdt dan in:

  • Telefoneren naar eigenaars of immo-kantoren; dit kan van thuis uit maar het kan ook in één van de woonclubs die we organiseren (woonclubs in Lier, Putte en Bonheiden);
  • Afspraken maken voor een bezichtiging van de woning;
  • (Eventueel) mee gaan naar de bezichtiging van de woning.

Als vrijwilliger krijg je regelmatig een nieuwsbrief, kan je gratis deelnemen aan opleidingen en kan je deelnemen aan intervisies.

Je bent verzekerd als vrijwilliger. De kosten die je als vrijwilliger maakt, worden terugbetaald.

Als je interesse hebt voor deze vrijwilligersvacature, kan je contact opnemen met Tom Van de Vel, 0473/994157, woonhulp.regiolier@gmail.com