Deelfietsen

Je hebt ondertussen vast wel de opvallende feloranje fietsen gezien op verschillende plaatsen in onze gemeente. Het zijn zogenaamde deelfietsen die je kan ontlenen voor een bepaalde tijd om je duurzaam te verplaatsen. In onze gemeente, maar ook daarbuiten. In heel de regio worden ze op talloze locaties geplaatst zodat je gemakkelijk van punt a naar b kan rijden en je fiets kan achterlaten bij een verzamelpunt elders.

Deelmobiliteit is de toekomst en daar zetten wij als gemeente graag op in!

In totaal worden er zomaar even 20 gloednieuwe deelfietsen, waaronder 18 elektrische en 2 gewone, voorzien in onze gemeente! 

Waar staan deze fietsen?

Je kan de deelfietsen terugvinden op volgende locaties:

- De Wissel

- Sint-Ludwinakerk

- Halte Peulisbaan

- Centrum Rijmenam

- Mart

Deze plekken zijn zorgvuldig uitgekozen met het oog op een goede spreiding binnen de hele gemeente. Daarnaast bevinden deze locaties zich aan belangrijke bushaltes of in drukbewoonde gebieden met weinig busverbindingen waardoor deze deelfietsen kunnen ontleend worden om (een deel van) het traject af te leggen. 

Wat kost een ritje? 

Een rit (tot 30 minuten):

  • € 1,8 voor een gewone fiets
  • € 3 voor een elektronische fiets

Een dagkaart (24 uur):

  • € 7 voor een gewone fiets
  • € 10 voor een elektronische fiets

Mensen die regelmatig gebruik maken van deze fietsen kunnen genieten van voordelige abonnementsformules.

Alle informatie over de prijzen en lidmaatschappen kan je nalezen in de app van Donkey Republic.

Gebruiksvriendelijke app

Dankzij de handige en overzichtelijke applicatie van Donkey Republic kan je gemakkelijk de beschikbare fietsen in de buurt vinden, goedkoop ontlenen en ontgrendelen voor jouw verplaatsing. Na gebruik stal je ze opnieuw in één van de zones in de buurt.

Wie is Donkey Republic?

Voor de deelfietsen wordt een samenwerking aangegaan met Donkey Republic, zij bieden wereldwijd in veel steden en regio’s deelfietsen aan. In Vlaanderen kan je zonder problemen o.a. van ver in het Waasland via onze regio tot in Antwerpen fietsen met zo’n oranje stalen ros.