Bonheiden Boomt

Bonheiden is een bomenrijke gemeente, en dat willen we graag zo houden. Met de actie Bonheiden Boomt willen we inwoners van de gemeente mee betrekken in het vergroenen van onze omgeving. 

Infomarkt Bonheiden Boomt

Op zondag 4 oktober van 11u tot 17u organiseren de gemeente, Regionaal Landschap Rivierenland en de milieuraad een infomarkt waar je gratis professioneel advies krijgt over de gepaste bomen voor in je tuin. Wens je bomen en hagen in je tuin, dan kan je er meteen al het plantgoed bestellen via de samenaankoop.

Wens je gebruik te maken van dit advies op maat, geef je gegevens dan alvast hier door zodat we jou voorafgaand aan de infomarkt kunnen contacteren over de dan geldende coronamaatregelen.

Samenaankoop bomen en hagen

Ook indien je niet aanwezig kan zijn op de infomarkt kan je deelnemen aan de samenaankoop van bomen en hagen. Bestellen van plantgoed zal mogelijk zijn tijdens de maanden september en oktober. Het afhaalmoment vindt plaats op zaterdag 14 november in de gemeentelijke magazijnen in de Gestelhoflei.

De voordelen van bomen zijn talrijk: het zuiveren van de lucht, verkoeling in de zomer, het tegen gaan van overstromingen door hun waterbergend vermogen,… Maar bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat mensen gezonder en gelukkiger zijn in een groene woon- en werkomgeving.

Je bestelling kan je online plaatsen vanaf 7 september via ons e-loketformulier.

Infosessie: Bomen weerbaar maken tegen klimaatsverandering

Op woensdag 16 september vond er een infoavond plaats rond het weerbaar maken van bomen tegen klimaatsverandering. De presentatie van deze infoavond is hieronder terug te vinden. 

Meer info over (deze) actie(s) rond klimaat: www.bonheiden.be/klimaatactieplan