Bonheiden Boomt

Infomarkt Bonheiden Boomt

Op zondag 2 oktober van 11u tot 17u ben je welkom op de infomarkt Bonheiden Boomt. Meerdere standhouders bieden je professioneel advies waardoor je na dit bezoek weet:

- welke bomen geschikt zijn voor je tuin;

- wat te doen om je tuin een rijkdom aan biodiversiteit te geven;

- hoe je een groendak aanlegt op je plat dak;

- ...

Wens je bomen en hagen in je tuin, dan kan je er meteen al het plantgoed bestellen via de samenaankoop.

Tijdens de infomarkt zal je kunnen genieten van een hapje en drankje dat wordt verzorgd door de leerkrachten van het scholenteam. De opbrengst zal gebruikt worden voor de verdere vergroening van de speelplaats. Kinderen kunnen tijdens de infomarkt genieten van deze natuurlijke speelplaats en een initiatie boomklimmen.

Samenaankoop bomen en hagen

De gemeente organiseert samen met de milieuraad een samenaankoop bomen en hagen. Bestellen van plantgoed zal mogelijk zijn in de loop van september t.e.m eind oktober. Het afhaalmoment vindt plaats op zaterdag 19 november in de gemeentelijke magazijnen in de Gestelhoflei.

Hou deze pagina in het oog voor meer info en inschrijvingsmogelijkheden.

Subsidie voor beeldbepalende bomen

De beeldbepalende bomen in onze gemeente bevinden zich vaak op privé terrein en hebben een zekere leeftijd, waardoor de kosten voor de eigenaar om de boom veilig en vitaal te houden kunnen oplopen. Om deze bomen van het vellen te redden, biedt de gemeente via het subsidiereglement beeldbepalende bomen de eigenaar een financiële ondersteuning aan.

Planten met een hart voor bijen en vlinders

Op zoek naar planten, struiken en/of bomen die de bijen en de vlinders ten goede komen? Hieronder vind je enkele lijsten terug die de biodiverstiteit in en rond je tuin kunnen bevorderen.