Word vrijwilliger

Het project Samen Digitaal doen we niet alleen. We rekenen op de hulp van diverse vrijwilligers om er een succes van te maken. Samen helpen we zo veel mogelijk mensen op de digitale trein. Zin om je steentje bij te dragen? We zijn nog op zoek naar vrijwilligers!

Digibuddy

Als digibuddy zit je een keer of zes samen met een digistarter. Op een heel laagdrempelige manier zet je de digistarter op weg bij het leren werken met een computer of smartphone. Reker ongeveer anderhalf tot twee uur per sessie.

Jij bent...

... een persoon met een basiskennis computer of smartphone. Zijn er zaken waarover je kennis beperkt is? Geef dat gerust aan, dan houden we daar rekening mee wanneer we jou aan een digistarter koppelen.

... geduldig, begripvol en positief ingesteld. Je kan zaken toelichten in eenvoudige stappen en een eenvoudige taal. Je bent discreet indien nodig. Je bent sociaal en weet je aan te passen aan de persoon die naast je zit.

Wij bieden jou:

  • een verzekering
  • een opleiding
  • coaching en begeleiding
  • een netwerk van enthousiaste digihelpers
  • een boeiende ervaring

Digidokter

Als digidokter ben je anderhalf tot twee uur aanwezig op een bepaalde locatie binnen de gemeente om inwoners te helpen met allerlei vragen over computer of smartphone. 

Welke vragen kunnen je als digidokter zoal gesteld worden? Een app installeren, helpen bij een Powerpoint presentatie, een e-mail adres aanmaken, Itsme installeren, instellingen aanpassen, …

Jij bent ...

... een persoon met een brede, algemene digitale kennis. Want de vragen die je krijgt kunnen erg uiteenlopend zijn. Ze gaan over verschillende toestellen en besturingssystemen. Uiteraard weet je niet alles en dat hoeft ook niet. Maar je bent wel bereid om wat opzoekwerk te verrichten als je het antwoord niet weet.

... geduldig, begripvol en positief ingesteld. Je kan zaken toelichten in eenvoudige stappen en een eenvoudige taal. Je bent discreet indien nodig. Je bent flexibel en oplossingsgericht ingesteld.

Wij bieden jou:

  • een verzekering
  • coaching en begeleiding
  • een netwerk van enthousiaste digihelpers
  • een boeiende ervaring

Heb je interesse?

Neem dan contact op met projectleider Julie (julie.van.den.eynde@skw.be of 015 30 50 00). Tijdens een gesprek bekijken jullie samen welke mogelijkheden er zijn.