Winnaar 'Cultuurpluim': Jaak Van Assche

De 'Cultuurpluim' is een officiële erkenning van een geleverde prestatie die een meerwaarde biedt voor het culturele leven.

De gemeentelijke cultuurraad organiseert i.s.m. ons gemeentebestuur de uitreiking van de ‘Cultuurpluim’. De pluim is een officiële erkenning van een geleverde prestatie door een natuurlijke persoon of een vereniging die een meerwaarde biedt voor het culturele leven in onze gemeente of een opmerkelijke culturele prestatie geleverd door een inwoner of vereniging van Bonheiden voor een andere gemeente of stad.

Via het participatieplatform 2820vraagt kon iedereen kandidaturen indienen. Nadien konden onze inwoners samen met het dagelijks bestuur van de cultuurraad hun stem uitbrengen.

Jaak Van Assche is de verdiende winnaar van de ‘Cultuurpluim’. Wat Jaak op cultureel vlak voor Bonheiden én ook ver daarbuiten heeft betekend én gerealiseerd, is onmogelijk in enkele zinnen te omschrijven. Zowel op professioneel vlak als voor zijn inzet als vrijwilliger verdient hij de ‘Cultuurpluim’.

Wij vroegen Jaak, als winnaar, zijn reactie op:

Eerlijk gezegd had ik deze ‘Cultuurpluim’ niet verwacht tussen de genomineerde personen en verenigingen. Na mijn toekenning van ereburger in de gemeenteraad vond ik het, in alle bescheidenheid, al welletjes. Ik dacht dat die nominatie op dat moment iets te maken had met een zekere actuele bekendheid en dat het vlug zou overwaaien bij de definitieve stemmingsronde. Maar OK. Als overtuigd pluralist en democraat is het dan ook gepast om deze prijs die werd geïnstalleerd door democratische instanties van de gemeente met een zekere trots te aanvaarden.
Mijn dank voor deze erkenning gaat dan vooral uit naar alle personen die voor mij hebben gekozen en naar het gemeentebestuur in het bijzonder. Voor mij is het een blijvende stimulans om mij verder in te zetten voor de culturele activiteiten in de gemeente.

Jaak Van Assche (80) krijgt de ‘Cultuurpluim’ overhandigd door Griet Cockaerts, voorzitter cultuurraad, en Mieke Van den Brande, schepen van cultuur. Gezien de coronamaatregelen zal de plechtige uitreiking later gebeuren op een gepast cultureel moment.

Proficiat Jaak met de ‘Cultuurpluim’ én je verdere culturele plannen!

dinsdag 26 mei 2020 12.30 u.