Onze wijkagenten

Leen Hammels is de wijkcoördinator. Er zijn 5 wijkagenten.

Het is de bedoeling dat deze wijkagenten zoveel mogelijk contact houden met hun wijk om de noden van de bewoners te leren kennen en er een oplossing voor te zoeken. Ze vormen er de vertrouwenspersoon en de verbindingspersoon met het gemeentebestuur.

De wijkagent heeft een belangrijke functie binnen het politiekorps. Hij of zij is voor de wijkbewoners meestal het eerste aanspreekpunt van de politie. Wijkagenten hebben ook een belangrijke signaalfunctie en proberen steeds de polsslag te voelen van hetgeen er reilt en zeilt binnen hun wijk. De Lokale Politie Bodukap probeert er dan ook voor te zorgen dat de wijkagent zo dicht mogelijk bij de bevolking staat en dat ze gemakkelijk te bereiken zijn. Spreek hem of haar gerust aan op straat als je iets wil melden of een probleem in de wijk wil aankaarten.

Je kan je wijkagent steeds op zijn of haar gsm bellen of een sms'je sturen. Per wijk is er een gsm-nummer. Let wel op: de wijkagenten werken niet 24/24 en zullen dus niet altijd je oproep onmiddellijk kunnen beantwoorden. Aarzel echter niet om een boodschap in te spreken op de voicemail. Van zodra de wijkagent terug op dienst is, worden de berichten beluisterd en zal hij of zij je zo snel mogelijk terug contacteren. Vergeet dan ook niet jouw gegevens (adres en/of telefoonnummer in te spreken).

Klik hier voor meer info over de wijkagenten en hun gsm-nummers.