Wielerweekend

Naar jaarlijkse gewoonte slaat begin juni de wielergekte weer toe in Bonheiden. Dan vindt de 27ste editie plaats van de ‘Memorial Philippe Van Coningsloo’.

De junioren verschijnen op zaterdag aan de start voor de ‘Grote Prijs Bonheiden-Rijmenam’, een wedstrijd in het teken van de ‘Beker van België’.

Op zondag maken de nieuwelingen hun opwachting voor de befaamde en felbegeerde ‘Prins der Nieuwelingen’. Daarna strijden de elites voor de overwinning van een onvervalste wielerklassieker. Achteraf kan je terecht in de tent op het Kerkplein voor een gezellige afsluiter met muziek en een drankje.

Wie zet dit jaar de ‘Memorial Van Coningsloo’ op zijn palmares? Kom het zelf samen met een massa andere wielerfans van dichtbij meemaken.
Meer info| www.memorial-vanconingsloo.be

Verkeersmaatregelen

Op zaterdag 8 juni van 13.45 tot 17.30 u. en op zondag 9 juni van 10.30 tot 17.30 u. is stilstaan en parkeren verboden op het parcours en de omleidingswegen.

Het dorp is verkeersvrij.

Doorgaand verkeer richting Mechelen en Keerbergen moet omrijden via N15 - Vaatjesstraat - Tinstraat - Leuvensebaan - Putsebaan.

WZC Den Olm en het Imeldaziekenhuis zijn bereikbaar door de omleiding te volgen. Vanuit elke richting zijn er wegaanduidingen geplaatst.

Zowel de Junioren (zaterdag om 14 u.) als de Nieuwelingen (zondag om 12.35 u.) vertrekken in de Grote Doelstraat. Rond beide vertrekuren zal er lokaal extra hinder zijn. De aankomst ligt in het centrum van Bonheiden.

Parkeren

Parkeren kan op parking ‘De Meent’ aan de Waversesteenweg, op het Jacques Morrensplein (niet op zondag) en op parking ‘Eisenhowerlaan’.

Planlegende

Blauw: parcours van de wielerwedstrijden op zaterdag 8 op zondag 9 juni vanaf 12.35 u.
Oranje: parcours van de wielerwedstrijd zondag 9 juni vanaf 14.45 u.
Groen: lokale omleidingswegen
P: parking publiek
<>: toegelaten rijrichting

Klik op de kaart om ze uit te vergroten.

dinsdag 14 mei 2019 9.59 u.