Werken Pikhaken: jaagpaden Dijle afgesloten - update

In het kader van het Sigmaplan is de Vlaamse Waterweg gestart met werken in Pikhaken, het natuurgebied tussen Dijle en Boortmeerbeeksebaan.

Er werd alvast gestart met het plaatsen van landhoofden (steunpunten) voor een baileybrug over de Dijle. Deze brug is nodig voor het uitvoeren van grondwerken.

Tijdens deze werken worden de jaagpaden langs de Dijle tussen de brug van Rijmenam en Muizen grotendeels afgesloten.

Er is een omleiding voor fietsers voorzien. Tijdens de verlofperiodes zouden de jaagpaden wel beschikbaar zijn voor voetgangers en fietsers.

Dit is de huidige planning:

  • De aannemer is gestart met de afgraving (onder archeologisch toezicht) voor het realiseren van een werkplatform voor de brug. Aansluitend komt er een werfweg tussen de Streepkensdreef en het jaagpad met stalen rijplaten. Ook wordt de omleiding en signalisatie geplaatst op het jaagpad en wandelpad.
  • Op woensdag 16 juni zal de aannemer met de éérste vracht onderdelen voor de baileybrug langs de dreef passeren. Donderdag 17 en vrijdag 18 juni zullen waarschijnlijk de 2e en de 3e vracht onderdelen langs daar getransporteerd worden.
  • Tegen het einde van de week van 21 juni zal er terug éénmalig een graafmachine passeren om de archeologische sleuven te graven. Aansluitend wordt de dreef opgesnoeid en wordt een boom op de hoek verwijderd.
  • Maandag 5 juli zal normaal gezien de baileybrug geplaatst worden. Die dag zal er ook wel wat beweging zijn (hijskraan, vrachtwagens met balast, …). Vanaf augustus moet de aannemer daar in principe niet zijn. Eventueel kan er ’s morgens of ’s avonds een tractor toekomen of wegrijden, maar dat wordt mogelijk vermeden.
  • Daarna is er nog een week tijd nodig om de hellende oprijstrook aan te leggen.

Klik hier voor meer informatie.

woensdag 16 juni 2021 14 u.