Volgende fase werken Rijmenam

Het einde der werken is stilaan in zicht. Maar eerst is er nog een moeilijke maar uiterst belangrijke fase waar we doorheen moeten: de rioleringswerken in de Brugstraat. Deze werken starten vanaf woensdag 13 februari.

Brugstraat

Voor deze werken wordt vanaf 13 februari de Brugstraat afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers zullen er wel nog door geraken. 

Het centrum van Rijmenam is voorbehouden voor plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer kan de omleidingswegen nemen via Keerbergen of Muizen. De plaatselijke handelaars blijven zoals steeds bereikbaar.

Voor de rioleringswerken wordt er eerst een uitstroomconstructie voor regenwater geplaatst. Dit zal het teveel aan regenwater afvoeren dat bij hevige regenval niet naar het bufferbekken geraakt. 

Deze werken zullen in totaal 4 maanden in beslag nemen.

Lange Dreef

Vanaf 13 februari wordt ook het kruispunt van de Lange Dreef met de Kruisstraat afgesloten voor alle verkeer. Er worden rioleringswerken uitgevoerd en het kruispunt zal volledig worden heraangelegd. Deze werken zullen duren tot eind april.

Daarna is het einde in zicht. Na de Brugstraat wordt het Stationsplein aangepakt, maar dit zal een minimale impact hebben op de mobiliteit. Als het weer meezit zijn deze werken afgelopen voor het bouwverlof van juli.

Omleidingswegen

  • Van en naar Haacht: omleiding via Keerbergen.
  • Van en naar Boortmeerbeek: omleiding via Keerbergen en Haacht of via Bonheiden, Muizen en Leuvensesteenweg.
  • Het Imeldaziekenhuis zal altijd bereikbaar zijn via deze 2 routes.
  • Bewoners van de Amerstraat kunnen voorlopig nog langs de Hoogstraat weg.
  • Bewoners van de Hoogstraat en omliggende straten kunnen via de Sint-Jansstraat naar het centrum van Rijmenam (enkelrichting). De Sint-Marcusstraat werd ook enkelrichting gemaakt (centrum van Rijmenam naar Hoogstraat). 

Klik hier voor de kaart op Toekomst Rijmenam

Parkeerplaats

Er kan geparkeerd worden op het verhard stuk van Domein Sluyts (kastanjebos), het Gemeenteplein, het Stationsplein en de ovonde.

De parking op de hoek van de Hollakenbaan met de Streepkensdreef kan ook nog gebruikt worden. Bij slecht weer is dit wel af te raden, omdat de grond erg drassig kan worden en wagens vast kunnen komen te zitten. Voorzichtig zijn is dus de boodschap.

Meer info vind je op www.toekomstrijmenam.be

donderdag 7 februari 2019 13.09 u.