Verkeersveiligheid Weynesbaan bij de start van het nieuwe schooljaar

Begin september starten de wegen- en rioleringswerken langs de Weynesbaan. De uitvoering verloopt in 7 verschillende fasen. De eerste fase zeker tot begin 2022 duren.

Om de verkeersveiligheid te garanderen zullen, zo lang de werken duren, op de Weynesbaan en in de zijstraten een aantal maatregelen van toepassing zijn:

  • Snelheidsbeperking van 30 km/u.
  • Uitgezonderd plaatselijk verkeer.
  • Gewichtsbeperking van 3,5 t.

Op die manier hoeft de signalisatie niet voortdurend aangepast te worden.

Fietsomleiding

Aangezien het volledige bestaande fietspad langs de Weynesbaan is opgebroken, zullen fietsende scholieren (en andere fietsers) de voorziene fietsomleiding moeten volgen via twee routes die evenwijdig met de Weynesbaan lopen:

  • Kant Bonheiden: Peulisbaan, Oude Schrieksebaan, Peerlaarstraat, Oude Booischotsebaan, Rehaegenstraat, en omgekeerd.
  • Kant Keerbergen: Raambeekweg (Keerbergen) Stuyvenbergstraat, Doornlaarstraat, Bleukstraat, Plasstraat, Molenlei, Weyneshoflei, en omgekeerd.

Van zodra de eerste fase klaar is kunnen de fietsers en voetgangers gebruik maken van het nieuwe fietspad tussen Rijmenamseweg en Doornlaarstraat.

Omleiding voor doorgaand verkeer

De heraanleg van een belangrijke verbindingsweg brengt uiteraard hinder met zich mee. Het doorgaand verkeer wordt als volgt omgeleid:

  • Richting Peulis en Putte: via Rijmenamseweg, Bonheiden centrum, Waversesteenweg en Putsesteenweg, en omgekeerd.
  • Richting Putte en Schriek: via Rijmenamseweg, Mechelsebaan (Keerbergen), Kempenlaan, Putsebaan en Leuvensebaan, en omgekeerd.

Meer informatie over de werken vind je op https://www.bonheiden.be/collectorweynesbaan 

dinsdag 31 augustus 2021 10 u.