Kantcentrum 't Ordinaaltje vzw

De vereniging organiseert op regelmatige basis lessen in kantvervaardiging nl. naaldkant en kloskant.
Hierbij komen zowel klassieke als moderne technieken aan bod. Bij het toepassen van de kanttechnieken wordt eigen creativiteit sterk toegejuicht.

Een aantal keer per jaar staan onze lokalen open voor alle leden om bij een tas koffie stil te staan bij kant, nevenactiviteiten, ... in ons Kantcafé.

Elke zomer kunnen jongeren cursus volgen gedurende een week, waarbij kant centraal staat, maar waar ook aandacht geschonken wordt aan vb. kleurtechnieken, technieken voor het inlijsten van kantjes zoals zelf papier scheppen, ...

Regelmatig wordt er een uitstap gemaakt om onze horizon te vergroten. Hierbij denken we aan bezoeken aan kantmanufacturen in binnen- en buitenland, kantmusea, ...

Jaarlijks organiseert de vereniging een kantmarkt in de loop van de maand september. Alle kantliefhebbers kunnen hier terecht: draad, klos en naald tot afgewerkte kant en alle benodigdheden hiervoor vind je er terug. Deze markt geniet internationale faam. sedert een aantal jaren wordt in de dagen hierop volgend een workshop aangeboden o.l.v. gereputeerde Tsjechische kantontwerpers.

Doelgroep: alle kantliefhebbers, jong en oud.

Vereniging erkend door het gemeentebestuur

 

Contactgegevens

Adres
Kunstencentrum ‘t Krankske
2820 Bonheiden
Website
www.kantcentrumbonheiden.be

Voorzitter

Nieke Vermant

Adres
Brouwersdreef 3
2820 Bonheiden
Tel.
015 331 335
E-mail
nieke.vermant@pandora.be