Van Krankhoevekrant naar BLIkVELD

Eind februari viel de allereerste editie van "BLIkVELD" in de bus bij alle inwoners van Bonheiden & Rijmenam. Na meer dan 36 jaar betekende dit het afscheid van de vroegere 'Krankhoevekrant' en liet GC 't Blikveld de lay-out van de 2-maandelijkse programmakrant meteen ook wat opfrissen.

In oktober 1981 viel de allereerste ‘Krankhoevekrant’ in de bus bij alle inwoners van Bonheiden-Rijmenam. In die tijd een driemaandelijks krantje waarmee de vzw Krankhoeve de inwoners wilde informeren over de diverse cultuur– en sportactiviteiten, die zich toen voornamelijk in en rond de Krankhoeve en in Sint-Maartensberg afspeelden. Daarnaast vond je er ook alle verenigingsactiviteiten in terug onder de vorm van een ‘dorpsagenda’ (een beetje ‘UiT avant la lettre’).

In die afgelopen 36 jaren is er zowel structureel als inhoudelijk natuurlijk veel veranderd op het vlak van sport & cultuur, met o.a. de komst van sporthal Berentrode met een eigen structuur en vzw, de bouw van ’t Blikveld met een eigen programmatie,… De naam ‘Krankhoevekrant’ dekte dus eigenlijk de lading niet meer helemaal.

Aan de vooravond van het 20-jarig bestaan van ’t Blikveld zal deze tweemaandelijkse publicatie voortaan verder door het leven gaan als “BLIkVELD”, met nog steeds aandacht voor de cultuurprogrammatie van GC ’t Blikveld.

We maakten daarbij van de gelegenheid gebruik om, net als ‘onze achterbuur’ Rijmheide (het gemeentelijk infoblad), de lay-out wat op te frissen. De kalender met de verenigingsactiviteiten verhuisde daarbij ook naar Rijmheide onder de nieuwe rubriek “UiT in Bonheiden”.

Blader hier alvast digitaal door de eerste editie van BLIkVELD (maart - april 2018):

 
woensdag 28 februari 2018 12.12 u.