Trage wegen, goed gelegen: participatiemoment 10 september

Op donderdag 10 september organiseren we een rondvraag waarbij we samen met omwonenden, eigenaars, het gemeentebestuur, landbouwers, fietsers en wandelaars nagaan of openstelling en/of herstel van de geïnventariseerde trage wegen in Bonheiden en Rijmenam wenselijk is.

Na een inventarisatie van Regionaal Landschap Rivierenland, in samenwerking met Provincie Antwerpen, samen met enkele enthousiaste padvinders werden er maar liefst 102 kilometers aan trage wegen in de gemeente Bonheiden in kaart gebracht. Hiervan was iets meer dan de helft nog toegankelijk. Vroeger maakten de inwoners Bonheiden en Rijmenam veelvuldig gebruik van deze karrensporen, jaagpaden, veldwegen, bosweggetjes en kerkwegels. Vandaag bieden deze alternatieve routes heel wat mogelijkheden voor zachte weggebruikers om zich op een veilige, milieuvriendelijke en avontuurlijke wijze doorheen het landschap te bewegen. Bovendien vertellen trage wegen het verhaal van de vroegere dorpsgemeenschap, dienen ze als ecologisch verbinding tussen natuurgebieden en zijn het verkeersveilige routes voor wandelaars en fietsers.

Op donderdag 10 september organiseren we een rondvraag waarbij we samen met omwonenden, eigenaars, het gemeentebestuur, landbouwers, fietsers en wandelaars nagaan of openstelling en/of herstel van de geïnventariseerde trage wegen in Bonheiden en Rijmenam wenselijk is. Daarna bundelen we de adviezen en bekijken we welke werken zullen worden uitgevoerd. Uiteraard is jullie input, als toekomstige gebruiker, hierbij cruciaal!

Om organisatorische redenen zouden we u willen vragen om in te schrijven vóór 7 september.

Locatie: gemeentehuis Bonheiden

Donderdag 10 september 2020 van 19.30u tot 22u.

Meer info + inschrijvingen: Maximiliaan@rlrl.be – 015 28 18 22

donderdag 16 juli 2020 10.23 u.