Subsidies en ondersteuning Open landschap

Regionaal Landschap Rivierenland werkt projecten uit rond landschapszorg, natuurbehoud en natuurrecreatie. Op die manier bewaart en verstevigt ze de bijzondere streekidentiteit van de waterrijke regio in het zuidwesten van de provincie Antwerpen. De vzw geeft advies over de aan te planten soorten, maar ondersteunt ook bij het uittekenen van beplantingsplannen en het uitvoeren van terreinwerken of achterstallig onderhoud. Ook kan je bij hen terecht voor een financiële ondersteuning.

info@rlrl.be of 015 21 98 53

  • Een poel aanleggen of herstellen? Regionaal Landschap Rivierenland beoordeelt de locatie. Wanneer de omstandigheden gunstig zijn, dan helpt zij bij het aanvragen van een vergunning. Daarna regelt het de werken en neemt het zelf 70% van de kosten op zich.
  • Je knotbomen laten snoeien? Het Rivierenland-knotteam knot gratis en vakkundig jouw knotbomen in ruil voor het brandhout. Al wat je moet doen is een knotaanvraag invullen via www.goedgeknot.be
  • Een streekeigen haag, heg of houtkant aanplanten? Regionaal Landschap geeft advies, zorgt voor de bestelling van het plantgoed, en regelt ook de aanplant indien jouw locatie geschikt is en de omvang van de werken voldoende groot. Regionaal Landschap betaalt 70% van de kosten terug.
  • Een hoogstamboomgaard aanleggen? Regionaal Landschap geeft advies op maat betreffende lokale fruitvariëteiten, geschikte locaties en smaakvoorkeuren. Ze helpt bij de aanplant en/of achterstallig beheer.
  • Een historische dreef herstellen of een veldkapel restaureren? Regionaal Landschap puzzelt graag mee aan het financieel plan en/of zet je op weg om zelf aan de slag te gaan.
  • Op ontdekking gaan in je eigen streek? Dankzij onze wandelnetwerken, wandelgebieden, landschapsbelevenissen en themalussen kan je de mooiste plekjes in je eigen regio eenvoudig ontdekken.
  • Leren knotten, getijderivieren bestuderen, fruitbomen onderhouden, een landschapsfeest bijwonen ...? Dan zijn de vormingen en evenementen die Regionaal Landschap organiseert rond natuur en landschap zeker iets voor jou.

Ook de gemeente Bonheiden heeft subsidies om haar typische karakter te behouden en versterken:

Subsidie beeldbepalende bomen

Subsidie kleine landschapselementen