Subsidies en ondersteuning Bos

Bosgroep Antwerpse Gordel vzw ondersteunt boseigenaars bij alles wat komt kijken bij het hebben of aanleggen van een bos. Daarbij bekijken ze samen met jou wat op lange termijn het beste is voor het bos en het ecosysteem.

  • Administratie bij boswerken en inrichting? De bosgroep kan je gratis ondersteunen bij de aanvraag van vergunningen en subsidies.
  • Een bos aanplanten of je bos natuurlijker inrichten? De bosgroep biedt gratis ondersteuning bij de voorbereiding, vergunningsaanvragen, opmaak van plannen, aanbestedingen, aanschaf plantsoen, opvolging op het terrein en opvolging de eerste vier jaar na aanplant van het jonge bos.
  • Beheer- of inrichtingswerken uitvoeren in de vallei van de Bruine Beek? De bosgroep kan 70% van de hiervoor te maken kosten financieren via een Projectsubsidie van de Provincie Antwerpen.
  • Je hout verkopen? De bosgroep adviseert je, organiseert mee de verkoop, volgt de kapwerken op het terrein en evalueert deze.
  • Meer informatie over projectoproepen van het Agentschap Natuur en Bos? De bosgroep adviseert je gratis over allerhande mogelijkheden bij inrichtingsmaatregelen voor toegankelijkheid, boomsoorten, Europese natuurdoelen of bij de aankoop voor gronden.

03 355 09 40 of antwerpsegordel@bosgroep.beĀ 

Meer info over subsidies vind je in de folder in bijlage.

www.natuurenbos.be/subsidies