Stookoliecheque

De energieprijzen zijn de laatste maanden sterk gestegen. De federale overheid kondigde al verschillende maatregelen aan om de hoge energiefacturen te compenseren. Een van de maatregelen is onder andere de stookoliecheque.

Rekening houden met de stijgende energieprijzen heeft de federale regering beslist om de stookoliecheque van € 200 op te trekken naar € 225.

De stookoliecheque is bedoeld voor huishoudens die verwarmen met huisbrandolie (mazout) of propaan. Wie zijn brandstoftank aan huis laat vullen tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 zal recht hebben op deze tussenkomst. Deze premie kan worden aangevraagd voor het adres waar je gedomicilieerd bent.

Hoe aanvragen?

Je tussenkomst aanvragen zal mogelijk zijn vanaf 07/07/2022 tot en met 10/01/2023. Zorg ervoor dat je je factuur en betaalbewijs goed bijhoudt, want dit zal je nodig hebben voor je aanvraag. 

Vraag hier je stookoliecheque aan

Je kan je aanvraag indienen via de online tool op de website van het FOD Economie of het aanvraagformulier afdrukken en zelf in vullen. Het papieren formulier dient dan aangetekend opgestuurd te worden aan de FOD Economie op het volgend adres:

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Algemene Directie Energie - Cel Mazoutpremie 225 euro
Koning Albert II-laan 16
1000 Brussel

Meer informatie vind je bij FOD Economie

Als je vragen hebt, contacteer dan het FOD Economie Contact Center. Dit kan op volgende manieren:

Meer info of ondersteuning: dienst thuiszorg via 015 50 05 00 of thuiszorg@bonheiden.be

donderdag 7 juli 2022 17.53 u.