Snelheidscontroles in schoolomgevingen

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur, een moment waarop veel kinderen zich opnieuw in het verkeer begeven. Omdat iedereen terug moet wennen aan het drukkere verkeer tijdens de eerste schooldagen, is het risico op ongevallen dan groter.

In schoolomgevingen is er een grote aanwezigheid van zowel voetgangers, fietsers, bromfietsers als automobilisten, daarom is 30km/u op deze plaatsen de maximaal aanvaardbare snelheid voor de veiligheid van iedereen. Om deze reden zal de lokale politie BoDuKaP tijdens de maand september intensieve snelheidscontroles uitvoeren in schoolomgevingen waar de maximum toegelaten snelheid 30 km/u is. Met deze actie willen zij de verkeersleefbaarheid in de schoolomgevingen verhogen.

Iedereen kan een bijdrage leveren aan de veiligheid van de schoolgaande jeugd. Ouders kunnen onder meer vooraf samen de veiligste weg uitstippelen en deze route met hun kinderen oefenen. Wanneer jongeren met de fiets naar school gaan, zorg er dan voor dat de fietsen in orde zijn en laat de fietsers de juiste uitrusting dragen zoals een fietshelm en een fluorescerend hesje. Ouders die hun kind met de wagen naar school brengen, dienen de wagen enkel te parkeren waar is toegelaten. Parkeer bijvoorbeeld op een zekere afstand van de school en begeleid daarna de kinderen te voet tot aan de school. Ten slotte is het enorm belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven en de verkeersregels te respecteren.

Meer tips kan je lezen via de sociale media van de lokale politie BoDuKaP en www.lokalepolitie.be/bodukap

 

Resultaat controles

Op drie september vonden er snelheidscontroles plaats. ’s Ochtens (tussen 7.30 – 9 u.) werd er gecontroleerd in de Schoolstraat in Bonheiden in zone 30. Daarbij werden 193 voertuigen gecontroleerd en 67 processen verbaal opgesteld. De maximum snelheid die vastgesteld werd was 59 km/u.

In de namiddag (15.30 – 16.45 u.) werd er opnieuw gecontroleerd in de Schoolstraat. Dit is een fietsstraat, waar de maximum toegelaten snelheid 30km/u. bedraagt. Er werden 203 voertuigen gecontroleerd en 10 overtredingen vastgesteld. De maximum snelheid bedroeg 53 km/u. Naast de inbreuken inzake snelheid werden er ook vijf inbreuken vastgesteld voor het inhalen van fietsers in een fietsstraat. Een veertienjarige fietser kreeg nog een gecontroleerde opmerking voor het rijden zonder handen en gebruiken van zijn gsm op zijn elektrische fiets.

maandag 2 september 2019 10.16 u.