Samen de handen vuil maken voor verbetering luchtkwaliteit

Basisschool Klim Op en het gemeentebestuur namen op 14 mei een eerste symbolische stap voor de verbetering van de luchtkwaliteit.

Eerder dit jaar deden de leerlingen van basisschool Klim Op zelf al onderzoek naar de luchtkwaliteit in en rondom hun school. Op basis van die resultaten hebben het gemeentebestuur en de school besloten om samen te bekijken hoe ze de luchtkwaliteit zo zuiver mogelijk kunnen krijgen.

Op 14 mei hebben de burgemeester en schepen van milieu, samen met de directie en leerlingen van basisschool Klim Op, de eerste symbolische boom geplant. Deze boom zal deel uitmaken van een grote groene haag naast de speelplaats van de school. Deze haag zal niet enkel functioneren als extra groene long voor de school maar zal ook een barrière vormen tussen de leerlingen en het autoverkeer.

Deze actie kadert binnen de Week van de Zwakke Weggebruiker, een initiatief van de gemeente. Basisschool Klim Op gebruikt deze week om de leerlingen principes rond verkeersveiligheid en milieuvriendelijkheid bij te brengen. Zo worden eind deze week twee autoluwe dagen gehouden waarbij alle ouders aangemoedigd worden om hun kinderen te voet of met de fiets naar school te brengen.

dinsdag 15 mei 2018 9.18 u.