Oversteekplaats aan gemeentelijke kleuterschool wordt veiliger

De gemeentelijke kleuterschool van Bonheiden (GEKKO) bevindt zich naast een drukke doorgangsweg. Het gemeentebestuur van Bonheiden doet er alles aan om deze schoolomgeving zo veilig mogelijk te maken. 

Het gemeentebestuur nam in het verleden al extra maatregelen om de zichtbaarheid van de oversteekplaats tegenover de school te vergroten. Zo werden de afgelopen jaren al extra lichten en verlichte verkeersborden aan de oversteekplaats geplaatst.

Spijtig genoeg worden de verkeerslichten aan deze oversteekplaats regelmatig genegeerd door verschillende bestuurders. Om dit probleem aan te pakken plaatst het gemeentebestuur de komende weken bijkomende verkeerslichten op de palen van de galgverlichting boven de rijweg. 

Bovendien wordt de groentijd van de verkeerslichten verhoogd van 15 naar 18 seconden. Zo hebben kleuters en ouderen voldoende tijd om veilig over te steken. 

De groentijd van de oversteekplaats aan het Kerkplein wordt trouwens ook verlengd van 12 naar 15 seconden.

Deze aanpassingen, die gevolgen kunnen hebben op de doorstroming van het verkeer, zal na een proefperiode van drie maand geëvalueerd worden. Dit om na te gaan of de verkeersafwikkeling nog altijd voldoende vlot verloopt.

donderdag 9 januari 2020 9.43 u.