Oprichting nieuwe kindergemeenteraad!

Alle kinderen en jongeren van het 5e en 6e leerjaar en van het 1e en 2e middelbaar uit onze gemeente kunnen zich nog tot en met 27 september kandidaat stellen om toe te treden tot de kindergemeenteraad. Inschrijven kan bij de jeugddienst.

De kindergemeenteraad is een kopie van de volwassen gemeenteraad, maar dan op kinderniveau. Concreet betekent dit dat de kinderen zelf hun mening mogen geven over verschillende zaken van de gemeente Bonheiden-Rijmenam. Ze kunnen zelf agendapunten aanbrengen, waarover ze dan vergaderen. Al deze zaken worden dan besproken op het volwassen college en indien mogelijk uitgevoerd. De gemeente wilt de kinderen dus betrekken bij wat er allemaal gebeurt in Bonheiden en Rijmenam.

Praktisch?

Er zullen doorheen het schooljaar 5 vergaderingen plaatsvinden telkens op een woensdagnamiddag van 14u tot 16u. Tijdens deze vergaderingen hebben de kinderen de kans om over verschillende agendapuntjes te discussiëren. 

Interesse?

Kom dan zeker naar de infonamiddag op woensdag 18 september om 14u in de raadzaal van het gemeentehuis!

Stuur een mailtje indien je aanwezig zal zijn naar jeugddienst@bonheiden.be. Laat ons ook alvast iets weten als je lid wilt worden van de kindergemeenteraad!

 

maandag 26 augustus 2019 15.30 u.