Opheffing tijdelijke maatregelen piek- en inco-zakken

Vanaf zaterdag 1 augustus kunnen inco-zakken en gewone huisvuilzakken niet meer worden aangeboden bij de huisvuilophaling naast de DIFTAR-container.

Omdat de recyclageparken meerdere weken waren gesloten en gemeentediensten minder bereikbaar waren, konden de inco-zakken niet naar het recyclagepark worden gebracht en konden DIFTAR-klanten geen piekzakken aankopen.

Daarom werd in de DIFTAR-gemeenten toegelaten dat de inco-zakken tijdelijk werden meegegeven naast de DIFTAR-container en dat tijdelijk in de plaats van een piekzak een gewone huisvuilzak kon worden gebruikt voor het aanbieden van piekhoeveelheden huisvuil.

Aangezien de recyclageparken terug meer in hun normale werking komen, zullen vanaf 1 augustus de inco-zakken nog enkel op het recyclagepark worden aanvaard. Vermits de inco-containers voor de slagboom worden opgesteld, moet wie zijn wagen veilig kan parkeren in de buurt niet aanschuiven voor het deponeren van inco-zakken.

Aangezien de piekzakken opnieuw vlot verkrijgbaar zijn, zal IVAREM in de DIFTAR-gemeenten vanaf 1 augustus enkel nog piekzakken aanvaarden voor het aanbieden van piekhoeveelheden huisvuil.

maandag 13 juli 2020 10.48 u.