'Woordentuin Francis Verdoodt' geopend

Francis Verdoodt woonde in Bonheiden tot december 2018. Toen zweeg zijn warme stem voorgoed. Maar sinds zondag 1 maart klinkt zijn stem verder in de ‘Woordentuin’ Francis Verdoodt.

Het gemeentebestuur vond het een fijne gedachte dat zijn stem altijd zou blijven klinken in zijn dorp. Het vertelprogramma ‘Pa, er zit een dichter in mijn boom’, vormde de inspiratie voor de ‘Woordentuin’. Deze tuin ligt tussen de bomen op het Jacques Morrensplein.

Je kan een bezoek aan de bib, ’t Blikveld of het gemeentehuis combineren met een luistermoment op een bank tussen de bomen. Zomaar langs wandelen mag natuurlijk ook.

Met één druk op de knop hoor je er de stem van Francis in gedichten voor kinderen en volwassenen. Er zit dus écht een dichter in de boom in Bonheiden.

In de tuin staat ook een kunstwerk van de Bonheidense kunstenaar Dirk Debaecke. Dit werk kadert in het groter project van kunst op straat. Dirk maakt objecten uit hout, wat perfect past binnen het concept van de ‘Woordentuin’.

De ‘Woordentuin’ Francis Verdoodt is een participatief kunstwerk waar ook jij je steentje aan kan bijdragen. En dat mag je heel letterlijk nemen!

Aan de balie in ’t Blikveld kan je een kei vragen en een speciale stift. Met die stift kan je een poëtisch woord, een mooi woord, een woord dat je hart doet dansen of een woord dat gelukkig maakt op de kei schrijven. Nadien mag je je kei in de ‘Woordentuin’ Francis Verdoodt leggen en zo mee het kunstwerk vorm geven.

Bekijk hier de RTV-reportage over de 'Woordentuin'

Lees hier alle gedichten die je in de Woordentuin kan beluisteren.

maandag 2 maart 2020 10 u.