Nutskasten worden kunstboxen

Op 15 verschillende locaties in Bonheiden-Rijmenam zijn nutskasten 'gepimpt' tot kunstboxen.

Kunstboxen

In het najaar van 2020 konden alle inwoners van onze gemeente ontwerpen indienen voor 12 plaatsen, verspreid in Bonheiden en Rijmenam, met 1 of meerdere nutskasten. Die oproep is niet in dovemans oren gevallen. Maar liefst 42 ontwerpen werden ingediend! Uit die 42 ontwerpen werden er 14 gekozen. Die 14 ontwerpen werden op sticker gedrukt en op de nutskasten gekleefd. 

Naast kunstboxen met ontwerpen van inwoners zijn er ook 3 boxen in het straatbeeld te zien met ontwerpen van 3 jonge, beloftevolle vrouwelijke kunstenaars. Alle drie met een link met onze gemeente. 1 box staat aan het kruispunt van de Muizensteenweg en Dorp in Bonheiden (Lola Daels), 1 box aan de ovonde in Rijmenam (Marion Beeck) en 1 box aan het kruispunt van de Zwarte Leeuwstraat en de Putsesteenweg (Polien Boons).

De bestickering op de kunstboxen is nu klaar!

Fietsroute kunstbox

Je kan alle nutskasten die tot 'kunstbox' gepimpt zijn, ontdekken tijdens een fietsroute. Aan de hand van een QR-code op de brochure van de fietsroute krijg je bij elke kunstbox meer info over de ontwerper en bij bepaalde boxen ook het verhaal achter het ontwerp.

Meer info over de fietsroute: www.bonheiden.be/kunstbox---fietsroute
Een brochure van de fietsroute kan afgehaald worden in het gemeentehuis, de bibliotheek en GC 't Blikveld

donderdag 6 mei 2021 11.20 u.