Nooit meer verdwalen in het groenaanbod

Dé referentie voor iedereen die op zoek is naar kleinschalige natuur op wandel- of fietsafstand van huis

Af en toe zijn we wel eens het noorden kwijt als we uit het natuuraanbod willen beslissen waar we volgend weekend naartoe gaan. Er is heel wat groen in de provincie, alleen wordt het nergens in 1 overzicht of kaart aangeboden. De provincie Antwerpen stelt de nieuwe GroenZoeker voor. Deze website moet dé referentie worden voor iedereen die op zoek is naar kleinschalige natuur op wandel- of fietsafstand van huis. Met de GroenZoeker zoek én vind je in 1-2-3 alle mooie stukjes groen in je eigen grote achtertuin.

Al van bij het eerste contact met de GroenZoeker nodigen de zonnestralen en de kwetterende natuurgeluiden je uit om het groen op te zoeken. Je vindt er alle parkjes, speelplekjes, bossen, picknicktafels, landwegen, waterplekjes en domeinen terug die in het groen gelegen zijn.

De GroenZoeker is een platform in opbouw. Ondertussen vind je op de website het groenaanbod van de provincie, Kempisch Landschap, Natuurpunt, Vlaanderen (agentschap natuur en bos), de gemeenten Bonheiden, Essen, Herentals, Hoogstraten, Hulshout, Kapellen, Retie en Willebroek. Ook andere organisaties kunnen hun parken, bossen, domeinen of speelplekjes doorgeven via www.groenzoeker.be 

dinsdag 14 juli 2020 9.24 u.