Gezocht: betaalbare huurwoningen

Sociaal Verhuurkantoor Onderdak vzw zoekt betaalbare huurwoningen want goed wonen is belangrijk voor het welzijn van iedereen. Helaas heeft niet iedereen de financiële middelen om een woning te kopen of te huren op de private markt.

Sociale huurwoningen zijn daarom belangrijk om het recht op kwalitatief wonen voor iedereen te vrijwaren. SVK Onderdak bezit geen eigen woningen, maar huren deze van eigenaars en verhuren ze door aan mensen die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Het SVK vraagt geen commissieloon, wel een billijke huurprijs. Bij het bepalen van de voorgestelde huurprijs wordt rekening gehouden met de staat, het comfort, de ligging en grootte van het pand.


Het Sociaal Verhuurkantoor biedt heel wat voordelen:

  1. Gegarandeerde huurinkomsten.
  2. De woning blijft onderhouden.
  3. Geen administratieve rompslomp.
  4. Geen risico op gerechtelijke procedures.
  5. Aanmoedigingspremie: Bonheiden biedt een éénmalige premie voor eigenaars bij verhuur aan een SVK. De premie bedraagt €750 tot €2000 afhankelijk van de grootte van de woning.
  6. Fiscale voordelen.
  7. Renovatiepremie, verminderde registratierechten en verlaagd BTW-tarief. Bij nieuwbouw of sloop en heropbouw, heb je bij verhuur aan een Sociaal Verhuurkantoor recht op een verlaagd BTW-tarief van 12% of 6%.


Meer informatie | www.svkonderdak.be - info@svkonderdak.be 

vrijdag 22 april 2022 10.47 u.