Wijk-werkers als gemeenschapswacht voor zomeractiviteiten

Met de intrede van de zomer kijken we door een aangepaste bril naar de geplande activiteiten in onze gemeente. Om alle activiteiten veilig te laten verlopen, kunnen verenigingen een beroep doen op wijk-werken voor toezicht, logistieke steun of kinderopvang.

Inwoners, vzw’s en andere niet-commerciële organisaties kunnen, als privégebruiker, een beroep doen op wijk-werken. Door gebruik te maken van wijk-werken stimuleer je niet enkel de opstap naar werk, maar waarborg je de veiligheid van evenementen op een inclusieve manier.

Interesse? Neem dan contact op met Mara Piessens, coördinator wijk-werken via mara.piessens@igemo.be of +32 15 28 60 22. Of surf naar www.igemo.be/wijk-werken.

Wat is wijk-werken?

Via wijk-werken kunnen werkzoekenden gedurende een jaar werken aan hun vaardigheden. Zo stromen ze door naar een job die bij hen past, onder begeleiding van VDAB. Wie in aanmerking komt als wijk-werker, wordt bepaald door OCMW of VDAB.

Privépersonen, gemeenten, OCMW’s, onderwijsinstellingen, vzw’s of niet-commerciële verenigingen en land- en tuinbouwbedrijven kunnen beroep doen op de diensten van wijk-werken. De wijk-werkers worden betaald via cheques, gelijkaardig aan dienstencheques. Eén cheque kost €7,45 en wordt ingezet per begonnen uur.

Meer info op www.igemo.be/wijk-werken.

donderdag 23 juli 2020 15.07 u.