Nieuwigheden identiteitskaarten

De voorbije maanden zijn er heel wat wijziging gebeurd omtrent de identiteitskaarten. Zo werd de identiteitskaart voor Belgen in een nieuw jasje gestoken.

Belangrijke wijzigingen zijn onder andere dat de kaart vingerafdrukken bevat. Dit werd toegevoegd om de strijd tegen identiteitsfraude op te voeren. Andere wijzigingen zitten vooral in de lay-out: kleur, plaats foto en contactchip, geen handtekening van de ambtenaar meer op de achterkant van je identiteitskaart.

Ook de Kids-ID's worden in een nieuw jasje gestoken. De lay-out komt hier meer overeen met de vernieuwde Belgische identiteitskaart. Ook het kleurenpalet werd hierop afgestemd.

Meer info via https://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/nieuwe-eid/

Nieuwe contactchip identiteitskaart

Op 15 mei zijn de gemeenten en steden ge├╝pdatet naar een nieuwe werkwijze voor de aanmaak van identiteitskaarten. De grootste verandering hierbij is de invoering van een nieuwe contactchip voor identiteitskaarten, kids-ID’s, EU en EU+ kaarten. Ook u dient te beschikken over de recentste middleware en viewer om met de nieuwe kaart en nieuwe contactchip te kunnen werken.

Meer info via https://eid.belgium.be/nl

donderdag 27 mei 2021 10.14 u.