Nieuwe huisartsenwachtpost

Inwoners van Bonheiden kunnen vanaf 1 december terecht in een gloednieuwe huisartsenwachtpost bij dringende medische problemen tijdens het weekend en op feestdagen. De nieuw wachtpost bevindt zich in het nieuwe AZ Sint-Maarten. Rijmenammenaars blijven zich wenden tot huisartsenwachtpost Heist.

De wachtpost vervangt de klassieke wachtdienst voor Bonheiden. Je kan er terecht voor een dringende consultatie die niet kan wachten tot het spreekuur van je eigen huisarts.

Voor de inwoners van Rijmenam verandert er niets. Zij kunnen nog steeds terecht bij de huisartsenwachtpost Heist op het nummer 0900 20 002.

Waarom?

Eén centrale wachtpost is eenvoudiger voor zowel patiënten als huisartsen. Patiënten moeten niet op zoek naar de dokter van wacht en kunnen hiervoor telkens terecht op een vaste locatie. De huisartsen kunnen de wachtdiensten beter onder elkaar verdelen, en bovendien met minder artsen en in kortere shiften toch meer patiënten op een goede manier behandelen.

Wanneer?

  • In het weekend van vrijdagavond 19 u. tot maandagochtend 8 u.
  • Op feestdagen van de avond ervoor 19 u. tot de ochtend erna om 8 u.

Waar?

De huisartsenwachtpost krijgt een plaats naast de spoedgevallendienst van het nieuwe AZ Sint-Maarten en heeft een eigen ingang aan de Liersesteenweg 435 in Mechelen. Op de ziekenhuiscampus is duidelijke bewegwijzering voorzien. De wachtpost is makkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen met de auto of met het openbaar vervoer.

Hoe?

Heb je een dringend medisch probleem tijdens het weekend of op een feestdag? Bel 1733. De operator stelt een aantal vragen en vertelt je waar je het best naartoe gaat met je probleem. Is het advies de huisartsenwachtpost? Dan mag je meteen vertrekken. Je hoeft hiervoor dan geen afspraak te maken. Neem steeds je eID (of ISI+ kaart voor kinderen) en je bankkaart mee. Kan je je echt niet verplaatsen? Dan komt de dokter van wacht bij jou op huisbezoek.

Meer info: www.wachtpostmechelen.be

donderdag 29 november 2018 9.34 u.