Maai Mei Niet! Wij doen mee!

Ons gemeentebestuur doet mee aan de Maai Mei Niet actie. Dit is niet alleen belangrijk voor de biodiversiteit, maar ook voor de weerbaarheid van ons openbaar groen. Doe jij ook mee?

Maai Mei Niet is een campagne van Knack in samenwerking met de KU Leuven, Mijn Tuinlab, Bond Beter Leefmilieu, VELT, en Het Ministerie voor Natuur vzw om iedereen aan te sporen de biodiversiteit in de tuin te verhogen door het gras niet te maaien.

Minstens 10 procent van Vlaanderen bestaat uit tuin, dat is evenveel als onze oppervlakte bos. Door je tuin natuurlijker in te richten, kan ook jij een cruciale bijdrage leveren aan het verhogen van de biodiversiteit.

Doe even lekker niets

Jawel, door niets te doen, kan ook jij een grote bijdrage leveren aan onze natuur! De campagne Maai Mei Niet roept op om de hele maand mei (een deel van) je gazon niet of minder te maaien. Zo leg je een rijkelijk buffet aan voor bijen, kevers, vlinders en hommels. Wist je dat je door je gras maar om de vier weken te maaien, je tot tien keer meer bijen kan aantrekken? Niet mis dus!

Ook Bonheiden doet mee

Ons gemeentebestuur geeft alvast het goede voorbeeld en besloot om op diverse openbare plaatsen mee te doen met deze waardevolle actie. Op plaatsen waar hoge graskanten voor onveilige situaties zorgen, wordt er wel gemaaid. Een extra voordeel van minder maaien is dat het wortelstelsel versterkt wordt en zo beter bestand is tegen droogte. Laat je grasmaaier dus even aan de kant, want het heeft vele voordelen!

Bloementelweekend

Geef tijdens het bloementelweekend van 29 en 30 mei door hoeveel bloemen je telt in één vierkante meter lang gras in je tuin. Je kan op basis daarvan jouw persoonlijke nectarscore te weten komen zodat je weet hoeveel nectar jouw gazon heeft geproduceerd voor de bijen, vlinders en andere bestuivers. Benieuwd? Meedoen kan via https://maaimeiniet.be/doe-mee 

zaterdag 1 mei 2021 8 u.