Kunst op Straat: inhuldiging kunstwerk 'My Way to Heaven'

Vrijdag 15 juni werd het kunstwerk 'My Way to Heaven' van Marc Hendrickx, officieel ingehuldigd door de schepen van cultuur Mieke Van den Brande en in aanwezigheid van de kunstenaar.

Publieke gebouwen of plekken nodigen uit tot actie en reflectie, tot debat en verdieping, omdat ze kunstcreaties in harmonie brengen met een niet-kunstzinnige context. Vanuit deze visie werd het project ‘Kunst op Straat’ gestart. Door een brede vorm van kunst zichtbaar te maken in het straatbeeld wordt iedereen, kunstliefhebber of niet, geconfronteerd met kunst. Met breed bedoelen we zowel permanent als niet-permanent én zowel creaties van (semi-)professionele kunstenaars als van amateurkunstenaars.

Afgelopen jaren werden verschillende ad hoc initiatieven genomen zoals de Gedenkboom, de Mural van ‘t Kranske en de Heidewerkers. ‘Kunst op Straat’ zorgt nu voor de rode draad in deze realisaties. Als startsein werd op 15 juni het boegbeeld van dit project geopend: het kunstwerk ‘My Way to Heaven’ van Marc Hendrickx.

Om het belang van de zichtbaarheid te onderstrepen werd dit werk bewust op een zeer prominente plaats ingepland tussen de bibliotheek en het gemeentehuis.

vrijdag 8 juni 2018 12.09 u.
  • My Way To heaven van Marc Hendrickx Eric Van Eycken