Ken jij de speelactiviteit van de maand al?

Speelbank.be verkiest elke maand de “speelactiviteit van de maand”. In Augustus is de winnaar “Potje wat je verstop je?”, een spelletje van Lydia Venken die onthaalouder is bij de Dienst voor Opvanggezinnen van het OCMW Bonheiden.

De hele maand augustus prijkt “Potje wat verstop je?” op de homepagina van www.speelbank.be en krijgt ze ook een ereplaats op hun facebookpagina. Ga gerust eens een kijkje nemen, elke like of share is welkom. In maart 2018 wordt de “speelactiviteit van het jaar” verkozen, tegen dan mag je een enthousiaste oproep verwachten want de verkiezing gebeurt via een online stemming.

 

Wat is “Potje wat verstop je”?

Met dit simpel spelletje wakker je de nieuwsgierigheid van elke peuter aan. Verzamel twee of meer identieke potjes, dit hoeft helemaal niks te kosten. Verstop een balletje (of bes of druif) onder één van de potjes en schuif de potjes dan kris kras door elkaar. Daarna kan je peuter raden onder welk potje het balletje verstopt zit. Je kan naar hartenlust variëren met het aantal potjes of balletjes. Laat je peuter ook gerust zelf eens met de potjes schuiven.

 

Het doel van de speelbank

Speelbank.be is een online platform vol speelideeën voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Dit project is een samenwerking tussen Steunpunt kinderopvang van de VVSG en Diverscity. Het doel is om kinderbegeleiders, onthaalouders en pedagogisch medewerkers van lokale besturen te inspireren en informeren. En ze nog meer doen spelen natuurlijk!

Ontdek snel “Potje wat je verstop je?” op speelbank.be

donderdag 3 augustus 2017 10.30 u.