Kasteelfeesten in Zellaer

Op zondag 20 mei worden de poorten van Kasteel Zellaer voor de eerste keer opengezet voor bezoekers! Het gemeentebestuur en Kempens Landschap nodigen alle inwoners van harte uit om mee te komen feesten in en rond het kasteel.

Op ontdekking in het kasteelpark

Om 13 u. heten het gemeentebestuur en Kempens Landschap alle bezoekers welkom en kan het feestgedruis losbarsten. Verspreid over het hele domein kan je deelnemen aan heel wat gratis animatie: vis eendjes uit de slotgracht, laat je grimeren als een prinses of ridder, ontdek wat er allemaal leeft en groeit in het kasteelpark, maak je eigen wolk, ga op zoek naar een wandelende boom, verwonder je bij de roofvogeldemonstatie, blaas een reuzenzeepbel, leer meer over het beheerplan, klim in de bomen met onze kinderklim, ga op stap met de Vossenstreken-app, laat je karikatuur tekenen of bewonder onze ballonnenkunstenaar. De animatie loopt tot 18 u. dus grijp je kans om aan alle activiteiten deel te nemen want je kan mooie prijzen winnen!

Om 15u. verwelkomt de Koninklijke Muziekvereniging je graag in de tuin van het Kasteeldomein voor een uniek ‘Kasteelconcert’. De Muziekvereniging zorgt bovendien heel de namiddag voor hapjes en tapjes die je ter plaatse kan aankopen.

‘Open deur’ in het kasteel

De kasteelgidsen van Zellaer nemen tijdens het kasteelfeest doorlopend bezoekers in kleine groepen mee in het kasteel. In de prachtige vertrekken en langs mysterieuze wenteltrappen vertellen de gidsen het verhaal van het kasteel en krijg je de kans om foto’s te maken. 

Inschrijven voor de rondleidingen kan aan de onthaalstand op 20 mei zelf. Je kan die dag ook inschrijven voor de extra rondleiding tijdens het weekend van 26 en 27 mei. Zo krijgt iedereen de kans om het kasteel te bezichtigen. 

Picknick op het kasteeldomein

Breng je kleurrijkste picknickdeken mee en zoek het mooiste plekje rond het kasteel uit. Of schuif gewoon lekker je voeten onder tafel. Je kan genieten van een picknickbuffet met een assortiment aan broodjes, kaas-en vleesschotels, zoet beleg en een lekker drankje.

Vooraf inschrijven voor de picknick is verplicht en kan t.e.m. 10 mei via het e-loketformulier of 015 50 28 00. Het picknickbuffet is geopend van 12 tot 14 u.

Prijs: volwassenen € 15 p.p., kinderen (3 – 8 jaar) € 8 p.p., kinderen (0 – 2 jaar) gratis. Betalen kan cash ter plaatse.

Wie slim is komt met de fiets, parking is beperkt! Fietsenparking is voorzien op het domein. Het domein is toegankelijk langs de Putsesteenweg, tegenover de Vredesteinlaan in Bonheiden.

dinsdag 10 april 2018 9.25 u.