Ik wil een evenement organiseren

In welke gevallen moet de Covid Event/ Covid Infrastructure Risk Model (CERM/CIRM) gebruikt worden?

De “CERM” is het instrument dat een lokale overheid in staat stelt een analyse te maken met betrekking tot de organisatie op haar grondgebied van een bepaald evenement in de ruime zin in het licht van de geldende sanitaire maatregelen, beschikbaar op de website “covideventriskmodel.be”.

De “CIRM” is het instrument dat een lokale overheid in staat stelt een analyse te maken met betrekking tot een bepaalde infrastructuur op haar grondgebied voor de organisatie van evenementen in de ruime zin in het licht van de geldende sanitaire maatregelen, beschikbaar op de website “covideventriskmodel.be/cirm”.

De CERM en, wanneer van toepassing, de CIRM moeten gebruikt worden voor beslissingen in verband met de organisatie van evenementen, culturele en andere voorstellingen, sportieve wedstrijden en sporttrainingen en congressen, met een publiek van meer dan 100 personen indoor en meer dan 200 personen outdoor. Ze worden eveneens gebruikt om het maximumaantal aanwezigen bij erediensten en ceremonies te overschrijden.

Deze CIRM moet goedgekeurd worden door de burgemeester.

Meer informatie over de CIRM vind je op vlaanderen.be

Een lijst met veel gestelde vragen over het coronavirus en de maatregelen vind je op info-coronavirus.be

Algemene informatie over een evenement organiseren in Bonheiden vind je op onze website