Ik ben handelaar

Bonheiden heeft een aantal maatregelen genomen om onze lokale economie tijdens deze moeilijke periode te ondersteunen.

#2820koopt

Heel wat handelaars en zelfstandigen in onze gemeente hebben (tijdelijk) hun deuren gesloten om onze gezondheid te beschermen.

Onze handelaars en zelfstandigen bleven echter niet bij de pakken zitten. Ze hebben verschillende creatieve oplossingen gevonden om open te blijven ook al werd de fysieke deur van hun zaak tijdelijk gesloten. Denken we bijvoorbeeld aan gratis leveringen aan huis, afhaalconcepten en/of de uitbouw/opstart van een website/webshop.

Als gemeente wilden we al deze initiatieven in de kijker zetten zodat onze inwoners het overzicht kunnen bewaren en onze lokale handelaars kunnen steunen.

Op www.2820koopt.be staat een handig overzicht van alle initiatieven.

#2820solidair-cheque

Ons gemeentebestuur lanceerde de #2820solidair-cheque. De bedoeling van de cheque is om cashflow te genereren naar de handelaars en onze inwoners te motiveren om lokaal te winkelen. Deze cheque komt er naast de bekende Rijmheidebon, die we blijven verkopen.

Er werden 30.000 #2820solidair-cheques uitgegeven, het bestuur trekt hier € 75.000 voor uit. Het gemeentebestuur hoopt dat de toegevoegde waarde als springplank kan dienen om de lokale economie te lanceren in de nasleep van de coronacrisis.

Hoe werkt het?

  1. Ga naar de webshop via www.2820koopt.be
  2. Koop cheques voor de handelaar(s) bij wie je gaat winkelen.
  3. Je betaalt € 7,50 voor cheques van € 10. De gemeente legt €2,50 per cheque bij.
  4. Je ontvangt een e-mail met een bestelnummer en je aangekochte cheques. Neem deze mee naar de handelaar wanneer je de cheques wil uitgeven.
  5. Je hoeft de bons niet uit te printen. Je kan ze eenvoudig downloaden op je smartphone en aan de handelaars tonen (of digitaal doorsturen). De handelaar vinkt af welke bon gebruikt is. 

Inwoners kunnen maximaal 10 cheques per handelaar en 50 cheques in totaal aankopen tot en met 31 december 2020. De cheques zijn geldig tot en met 30 juni 2021. De cheques zijn ondertussen ook te koop in het gemeentehuis en het dienstencentrum (op afspraak).

Meer info en het reglement lees je via www.bonheiden.be/solidair

Horecaregistratie

Sinds zaterdag 24 juli is het verplicht om je contactgegevens achter te laten bij elk horeca- of fitnessbezoek. De gemeente heeft hiervoor een instrument ontwikkeld.
Je zal tijdens je bezoek een url of QR-code ontvangen die je naar de juiste pagina op de website stuurt. Daar kan je jouw contactgegevens registeren. Opgepast, in de provincie Antwerpen is het verplicht om de gegevens van al je tafelgenoten te noteren. In de rest van het land is het voldoende om de gegevens van 1 contactpersoon per tafel te noteren.

De horeca- of fitnessuitbater ontvangt een bevestigingsmail dat je gegevens geregistreerd werden. De gegevens zelf worden opgeslagen in een aparte mailbox van het gemeentebestuur. Na 4 weken worden de mails met je gegevens automatisch verwijderd. 

Heb je geen smartphone? Geen probleem, de horeca- of fitnessuitbater helpt je graag verder.

Meer informatie vind je op www.horecaregistratie.be