Handige premies voor verwijderen asbest én isoleren woning

Asbest uit je woning verwijderen én je woning beter isoleren: dat zijn 2 vliegen in 1 klap. Zeker met de Vlaamse overheidspremies.

Asbest is een materiaal dat vroeger veel in de woningbouw werd gebruikt, o.a. voor isolatiedoeleinden. Sinds 1998 is het echter verboden om asbesthoudende materialen te produceren, te verhandelen of te hergebruiken. In woningen die voor 2001 werden gebouwd of verbouwd, zijn er mogelijk wel asbesthoudende materialen aanwezig.

Asbest is allesbehalve onschuldig. Door frequent contact met deze stof loop je immers een sterk verhoogd risico op longziekten, zoals asbestose, larynxkanker en longkanker. Woon je in een woning die asbest bevat, dan is het belangrijk voor jouw gezondheid en die van jouw omgeving dat je deze situatie aanpakt.

Isoleren én asbest verwijderen

Heb je asbest in jouw woning én wil je jouw woning beter isoleren? Dan is er goed nieuws voor jou! Wil je je woning op beide punten verbeteren, dan kan je rekenen op handige premies. Wat komt in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming? Het plaatsen van dakisolatie, zoldervloerisolatie of buitenmuurisolatie. Naast deze bestaande premies voor het aanbrengen van dak- of gevelisolatie, geniet je eveneens van een extra ondersteuning, indien je asbesthoudende dak- of gevelbekleding of onderdakplaten laat verwijderen.

Meer info| www.stekr.be 

Wist je dat je nog steeds via (tijdelijke) subsidies asbest aan huis kan laten ophalen aan een voordelig tarief? Meer info via www.ivarem.be/scholenaanbod/asbest 

maandag 20 juni 2022 15.02 u.