Expo en veiling Staf Gillé

In november en december herdenken we 100 jaar Groote Oorlog met een man die de Eerste Wereldoorlog recht in de ogen heeft gekeken: Staf Gillé. Bezoek de expo in De Mart of doe een bod op een aquarel tijdens de veiling in Sint-Martinus!

EXPO: DE OORLOGSWERKEN VAN GILLÉ

De Mart, Plasstraat 7 - Rijmenam

Als 19-jarige jongeman wordt Gillé ingelijfd in het Belgische leger. Hij wordt geconfronteerd met de gruwelen van de oorlog en keert fysiek en mentaal gewond terug. De werken die je tijdens de expo te zien krijgt, kunnen we benoemen als zijn oorlogswerken. Aan de hand van zijn kunst zoekt hij een manier om met zijn trauma en met dat van vele anderen om te gaan. 

Officiële opening op zaterdag 11 november 2017 om 14.30 u. Met muziek van het oorlogsproject 'Klaproos' en toelichtingen door Mieke Van den Brande (schepen van Cultuur) en Gio De Weerd (Directeur Academie Lier). 

De expo is vrij toegankelijk tussen zaterdag 11 november en zondag 3 december, enkel op zaterdag en zondag en dat tussen 13.30 en 16.30 u. 

Meer info over de expo vind je hier.

VEILING: DE AQUARELLEN VAN GILLÉ

Zaal Sint-Martinus, Brugstraat 5 - Rijmenam

Het eerste weekend van december doet zaal Sint-Martinus opnieuw dienst als veilinghuis! Doorheen zijn leven maakte Staf Gillé honderden aquarellen waar een team van kenners een beperkte selectie uit maakte. Die selectie stellen we graag aan je voor.

Tijdens de kijkdagen kan je een bod doen onder gesloten enveloppe. Bij meerdere biedingen op eenzelfde werk wordt overgaan tot openbare verkoop.

Kijkdagen: zaterdag 2 en zondag 3 december van 13.30 tot 16.30 u.

Openbare verkoop: maandag 4 december om 20 u. 

Meer info over de veiling vind je hier.

 

woensdag 8 november 2017 9.20 u.