Gezocht: Tuinrangers

Tuinrangers zijn gepassioneerde hobbytuiniers, gespecialiseerd in natuurvriendelijk tuinadvies op maat. Ze helpen bij de zoektocht naar dé ideale boom voor in je voortuintje. Of ze geven concrete tips voor een tuin vol bijen en vlinders, enzovoort. Voel jij je geroepen?

Als Tuinranger kan je heel concreet bijdragen aan meer natuur in je eigen buurt. Het is vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, omdat je impact hebt! Want je zou ervan versteld staan hoe veel mensen eigenlijk wel te vinden zijn voor een stukje bloemenweide in hun tuin. Alleen … hoe begin je daar nu aan? Hoe moet je het onderhouden, en zou dat eigenlijk wel lukken op deze bodem? Het zijn allemaal twijfels en drempels die je als Tuinranger kan oplossen.

Want elke Tuinranger krijgt een straffe opleiding en alle nodige adviesmateriaal om van elk tuinbezoek een succes te maken. Bovendien sta je er niet alleen voor. De ‘Tuinranger community’ telt al bijna 150 leden met groene vingers en een hart voor de natuur.

In onze gemeente staan we te popelen om met een eigen rangerwerking te starten. Het enige wat we nog nodig hebben zijn kandidaat-Tuinrangers. Daarom organiseren we een vrijblijvende maar zéér interessante digitale infoavond op donderdag 3 februari om 19.30 u. Vergeet niet om je in te schrijven op https://www.tuinrangers.be/word-tuinranger 

Deelnemen doe je die avond digitaal via deze link:

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

donderdag 13 januari 2022 6 u.