Gezocht: onthaalouders regio Bonheiden

Team Onthaalouders van Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg is voor de gezinsopvang van baby’s en peuters van 0-3 jaar op zoek naar mensen met een warm hart voor de allerkleinsten.

Als onthaalouder zorg je ervoor dat ouders de mogelijkheid hebben om hun kind met een gerust hart achter te laten bij jou thuis. Dit in een warme, huiselijke, veilige sfeer waar het kindje met de nodige creativiteit opgevangen wordt. In deze veilige, geborgen omgeving zorg je voor veilige hechting, ontwikkeling, welbevinden en betrokkenheid van de kindjes. Je zorgt voor een vertrouwensrelatie met de ouders en samen met hen voor de opvoeding van hun kleintje. Deze opvang kan perfect in combinatie met de zorg voor eigen kinderen.

Ze zoeken onthaalgezinnen specifiek voor Bonheiden, Rijmenam, Schriek, Booischot/Pijpelheide, Wiekevorst, Hulshout, Houtvenne en Westmeerbeek.

Wat houdt je taak in?

Je verzorgt de kindjes (comfortzorg en troost) en bereidt en geeft gezonde en gevarieerde voeding. Je organiseert spelactiviteiten en biedt educatieve ondersteuning aan de kindjes. Je observeert het gedrag, welzijn en ontwikkeling van het kind. Je onthaalt zowel het kind als de ouders warm en begeleidt deze tijdens de opvangperiode.
 

Wat verwachten we van jou?

Als onthaalouder heb je een hart voor kinderen, specifiek voor baby’s en peuters en ervaring met de leefwereld van jonge kinderen is een voorwaarde. Je bent minstens 21 jaar, je spreekt vloeiend Nederlands en je kan voor jezelf en je meerderjarige huisgenoten een blanco uittreksel uit het strafregister (model 2) voorleggen en verklaren dat jullie in goede gezondheid verkeren.Je woning is geschikt voor de opvang van kinderen, je bent bereid ze aan te passen in functie van veiligheidsonderzoek en risicoanalyse. Je bent bereid tot overleg met de ouders en ziet een meerwaarde in de begeleiding en ondersteuning van de organisator Gezinsopvang.Je volgt een erkende module van 40 uur ‘Kennismaken met de gezinsopvang’. Beschik je over het nodige diploma of de nodige kwalificaties, dan is deze module voldoende om te kunnen starten.

Indien je niet de juiste kwalificatie hebt, moet dit wel in orde zijn tegen 1 april 2024. Je kan je opleiding voltooien terwijl je werkt.

Je bent in het bezit van een diploma secundair onderwijs/beroepsonderwijs of volwassenonderwijs in de richting kinderzorg, begeleider kinderopvang/kinderzorg. De gelijkgestelde studierichtingen van het hoger onderwijs zijn terug te vinden op de website van Kind en Gezin (kwalificaties).

Je bent een creatief, communicatief en sociaalvaardig persoon. Plannen en organiseren behoren tot je dagdagelijkse routine. Zelfstandigheid en flexibiliteit schrikken je niet af en je toont een grote leerbereidheid. Je kan je vinden in de pedagogische visie van het Lokaal Bestuur en gaat positief en respectvol om de diversiteit aan kinderen en gezinnen.

Wat mag je verwachten?

Het gaat om een voltijds samenwerkingscontract met Gezinsopvang OCMW Heist-op-den-Berg.

Je krijgt een belastingvrije kostenvergoeding en een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid en een ongevallenverzekering. Bovendien krijg je een eigen sociaal statuut.

Per dag dat je een kind opvangt krijg je een onkostenvergoeding. Die is fiscaal vrijgesteld en wordt dus niet belast. Je kan deze onkostenvergoeding combineren met tijdskrediet/loopbaan­onderbreking. Je maandelijkse vergoeding is afhankelijk van het aantal kinderen en het aantal uren dat ze in je opvang blijven. Aangezien je vergoeding afhankelijk is van het aantal kinderen, kan dit bedrag schommelen. Als een kind ziek is of op vakantie gaat, bijvoorbeeld. Als je zelf vakantie neemt, krijg je geen vergoeding.

Als onthaalouder heb je recht op een tegemoetkoming bij geneeskundige verzorging, een uitkering bij ziekte, bij arbeidsongeschiktheid, bij arbeidsongevallen en beroepsziekten. Je krijgt kinderbijslag en bouwt pensioenrechten op. Bovendien is er onder bepaalde voorwaarden een opvanguitkering wanneer de kinderen buiten je wil niet komen.

De teamcoördinator begeleidt de onthaalouders in hun werk, organiseert vormingsavonden en zorgt voor de doorverwijzing van ouders naar onthaalouders. Het team staat in voor alle administratieve en financiële regelingen naar de ouders toe, zoals maandelijkse facturen en jaarlijkse fiscale attesten voor de ouders.

Welke voordelen heb je als kinderbegeleider gezinsopvang aangesloten bij ons team?
Je werkt thuis en je kiest zelf je werkuren en dagen, hoeveel vakantiedagen je wil en wanneer (in overleg met het team), je organiseert je eigen dag en werk. Je maakt deel uit van een fijn team onthaalouders binnen de regio.

Je hebt dus de mogelijkheid om heel zelfstandig te werken, in samenwerking met ons team dat je begeleidt, ondersteunt en informeert.

Interesse?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met team onthaalouders via onthaalouders@heist-op-den-berg.be of via 015 23 87 71 (op weekdagen tussen 9 en 12 u.).

Op www.ikwordonthaalouder.be vind je meer informatie over de job.

Heb je interesse om als onthaalouder aan de slag te gaan? Stuur dan een mail met je cv en motivatiebrief naar vacature@heist-op-den-berg.be

maandag 14 september 2020 14.41 u.