Fietsbieb in Bonheiden

Een kind ontgroeit zijn fietsje snel, en al vind je vlot een leuk tweedehands fietsje, vaak komen er kosten aan te pas voor je veilig de baan op kan. De Fietsbieb geeft gezinnen de kans om gebruik te maken van kinderfietsen tot 12 jaar tegen een lage prijs. Op 19 september opende onze Fietsbieb!

Hoe werkt de Fietsbieb?

Word lid van de Fietsbieb voor € 20 per jaar. Voor dit bedrag kan je een jaar lang een fiets lenen voor je kind. Tweedehands, maar tiptop in orde. Nood aan een grotere fiets of liever eens een ander modelletje? Dan wissel je eenvoudig je geleende fiets voor een ander exemplaar.

Schenk je een kinderfiets in goede staat, dan ben je meteen een jaar gratis lid. Die fiets wordt in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven. Opgelet! Bij het lenen van een fiets wordt € 20 waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer inlevert.

Fietsbieb Bonheiden

Op zaterdag 19 september opende de Fietsbieb van Bonheiden in Baxbos 15-17 haar deuren. Je kan er vanaf nu elke tweede zaterdag van de maand terecht (10-12 u.). Bij de start van de Fietsbieb staan reeds meer dan 20 kinderfietsjes te blinken. Bedankt aan iedereen die een fietsje doneerde.

Er is meer

De Fietsbieb wil het fietsen stimuleren bij kinderen, maar ook in gezinsverband. Fietsen is gezond en tevens goed voor het milieu. De Fietsbieb informeert je daarom ook graag over leuke initiatieven inde buurt: een gezinsfietstocht, een workshop ‘leren fietsen’, nieuwe ontwikkelingen in de fietswereld…

Tweedehands kinderfietsen welkom

Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je deze aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap. Je fietsje krijgt een tweede leven bij een ander kind.

Een duw in de rug

Bonheiden geeft ondersteuning door een ruimte ter beschikking te stellen waar de fietsjes kunnen opgeborgen worden en waar de uitleenpost kan georganiseerd worden.

De Fietsbieb is een vrijwilligersinitiatief van Stroming vzw en Beweging.net.

Meer info

Wegwijzer Bonheiden
Willy Hellemans
0473 81 86 98 - 015 51 11 27

Vrijwilligers gezocht

Repareer je graag fietsen? Draai je je hand niet om voor een correcte administratie of wil je graag onze Fietsbieb enkele uren per maand openhouden? Wil je de Fietsbieb mee promoten met creatieve ideeën? De Fietsbieb is 2 uur per maand open en slorpt dus niet te veel van je tijd op. De voldoening echter is groot als je ziet hoe gelukkig kinderen met hun fietsje buiten stappen!

donderdag 10 september 2020 10.59 u.