Gratis openingsfeest 20 jaar 't Blikveld: 'Blikveld Anders'

't Blikveld opende in 1998 haar deuren en bestaat dus 20 jaar. En daar hoort natuurlijk een spetterend verjaardagsfeest bij als opening van dit seizoen!

De ganse namiddag en avond verwelkomen we graag jong & oud onder de noemer “Blikveld Anders” op een waaier aan 'speciale' activiteiten, zowel in als buiten rond ons jarige gebouw.

Kinderen kunnen zich uitleven in ondeugende attracties van Theater FroeFroe, met tot de verbeelding sprekende namen als Kakvangen, Kabouterkegelen en de Knorrende Babyrace. Verder mogen ze voor 1 keer zelfs met een step door ons gebouw racen, op onze ramen tekenen en de vloer inkleuren met zand.

In de grootste kamishibai (vertelkast) ter wereld brengt Dimitri Leue het grappige verhaal van 'De Cowboyter' tot leven. Over Joppe, een kabouter die graag een cowboy wil zijn.

De iets grotere kinderen kunnen spectaculair leren rennen & klauteren tijdens een initiatie 'freerunning', die wordt afgesloten met een kleine show op en rond het gebouw.

Uitzonderlijk nodigen we ons publiek ook backstage uit in de artiestenloge, waar je bij acteurs Jaak Van Assche & Tuur De Weert 'op de koffie' kan om te luisteren naar anekdotes & tekstfragmenten uit hun rijkgevulde carrière.

Op de parking kan je doorlopend genieten van een lekker drankje in ons loungeterras op de tonen van 'de oerwout dj' en je honger stillen aan de verschillende foodtrucks. Schrik daarbij wel niet als je plots de 10-koppige muzikale bende van de Hopfrog Fanfare tegen het lijf loopt.

's Avonds nodigen we in het amfitheater een aantal muzikanten met een 'Blikveld-verleden' uit voor een unieke kampvuursessie. Kampvuurzangers van dienst zijn: Klaas Delrue (Yevgueni), Jelle Cleymans, Roland Van Campenhout, Geert Verdickt (Buurman) en Mich Walschaerts (Kommil Foo).

Als afsluiter dompelen we je onder in een nachtelijke wereld vol wonderlijke geluiden en dansende vlammen met het muzikaal vuurspektakel 'Mondria'.

Aan het volledige feestprogramma & de concrete timing wordt momenteel nog verder gesleuteld. Je vindt alles hier binnenkort terug.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie