Feest voor 10 jaar bib

De tijd gaat razendsnel. De verhuis van de hoofdbib van de Schoolstraat naar het Jacques Morrensplein is alweer een decennium geleden. Dit gaan we vieren op zaterdag 19 oktober van 10 tot 13 u. in de hoofdbib en op nog veel meer momenten...

Doorlopend

Geniet van een kopje koffie/thee of fruitsapje, maak een praatje met andere bibliotheekbezoekers en proef de enige echte unieke “boekenkoek”.

Je kan herinneringen ophalen aan de bib van (veel) vroeger en nu in de fotocarrousel. Er komt ook een ballonnenplooier** met verbazingwekkende balloncreaties en een goochelaar.

Poëtisch kapsalon**

Gekke kappers betoveren iedereen met een grappig, eigenaardig, feestelijk of kunstzinnig kapsel met veren, bloemen… Tegelijk hoor je gedichten, kan je meezingen met de staartjes-rap, naar verhalen luisteren en nog meer. Doorlopend zonder inschrijving.

Workshop ‘Masseer je partners voeten*
(10 u., 10.30 u., 11 u., 11.30 u., 12 u.)

Niets zo ontspannend als een voetmassage, maar hoe doe je dat nu zelf? Leer tijdens deze workshops (± 25 min.) de basiskneepjes en -elementen. Schrijf je in per twee. De ene krijgt de massage, de andere leert wat hij/zij moet doen. Thuis draai je de rollen om. Was je voeten en leg alvast je eigen badhanddoek klaar. Opgepast, de plaatsen zijn beperkt (4 duo’s per half uur).

Workshop ‘Initiatie jongleren’* (10-18 jaar)
(10.30-12 u.)

Kijk jij ook met grote ogen naar alle ballen die een jongleur tegelijk in de lucht kan houden? En hoe blijft dat bordje toch op dat stokje staan draaien? Probeer het zelf eens tijdens de workshop ‘jongleren’ (amfitheater achter ’t Blikveld). Max. 20 deelnemers. Opgepast: deze workshop gaat alleen door bij goed weer. Bij regenweer verschuift de datum.

Boeken met een hoek af

Boeken zijn kwetsbaar. Bekijk de tentoonstelling van Vlaamse Erfgoedbibliotheek en leer wat er allemaal kan gebeuren. Toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib, van 1 t.e.m. 30 oktober.

Wedstrijd

Onderaan dit artikel vind je het enige echte verjaardag-bibliotheekkruiswoordraadsel. Vul het volledig en correct in, zoek het sleutelwoord en vul de schiftingsvraag in. Lever je deelnameformulier ten laatste in op zaterdag 19 oktober om 12.30 u. Eén formulier per deelnemer. Wie weet, win jij een van onze boekenbons!

 

Later dit feestjaar…

Workshop boekplooien* (9-99 jaar)
Woensdag 23/10/19, 14.15-16.45 u.

Maak van een oud boek een leuk hebbeding. Wist je dat je, vertrekkend van een eenvoudige basistechniek, een oud boek kan omtoveren tot een engel, heks, kerstboom, kip… ? Laat je fantasie de vrije loop. Max. 12 deelnemers.

Biebababelutta* & ** (3-6 jaar)
Donderdag 31/10/19, 14 u., bib

Aan de hand van poppenspel spelen kleuters met taal. Rappen, zingen, jodelen, fluisteren, stotteren, broebelen, brabbelen…spelen met taal staat centraal. Het wordt een echte klankenkermis in een fleurig decortje met heel wat attributen en kijk-, proef-, voel- en uisterboekjes. Een prachtnamiddag boordevol taal. Max. 15 deelnemers.

De tijd van toen: vertelproductie voor medioren en senioren* & **
Vrijdag 15/11/19, 14 u., bib

Poëzie, liedjes, muziekjes en verhalen uit vervlogen tijd, gebracht door Kip van Troje.

 

*Activiteiten met inschrijving. Schrijf je in via bibliotheek@bonheiden.be, 015 50 28 60 of aan de balie van de bib.

** Activiteit door Kip van Troje - reizend speeltheater

maandag 7 oktober 2019 12.09 u.