Extra verkeerslichten beveiligen oversteek op N15 Mechelen

Fietsers en voetgangers moeten vanaf maandag 20 januari de N15 oversteken ter hoogte van de Tangent. Er komen tijdelijke verkeerslichten en een snelheidsbeperking tot 30 km/u.

Om de aansluiting van de nieuw aan te leggen Tangent (ringweg) met de N15 mogelijk te maken, verdwijnt een deel van het fietspad aan de kant van Transit M (Douaneplein) voor uitbreiding van de werfzone. Daarom is er een beveiligde oversteek voorzien voor voetgangers en fietsers. Die kunnen meteen ook gebruik maken van het nieuwe voet- en fietspad aan de kant van de Dijle.

Om het oversteken veilig te laten gebeuren, neemt Mechelen in Beweging een aantal extra maatregelen. In de eerste plaats komen er verkeerslichten met een drukknop. Die oversteekplaats krijgt bovendien extra verlichting.

Voor de automobilisten wordt de N15 op die plaats teruggebracht tot één rijstrook in elke richting, met een snelheidsbeperking tot 30 km/u. Er komt ook extra belijning, waarschuwingsborden en lichtboodschappen, die de automobilisten tot grote voorzichtigheid moeten aanmanen.

De voetgangers en fietsers kunnen op het gedeelte tussen de oversteekplaats en de spoorwegbruggen gebruik maken van de gloednieuwe infrastructuur: een 4m brede biljartvlakke betonstrook met duidelijke belijning en extra verlichting. Het is een voorproefje van de manier waarop de volledige infrastructuur voor voetgangers en fietsers langsheen de toekomstige Tangent zal worden aangelegd.

Deze regeling geldt vanaf maandag 20 januari, en zeker tot het einde van het jaar.

Fietsers kunnen ook een alternatieve route volgen langs het Dijlepad naast de Thomas More hogeschool en het sluizencomplex. Doorgaand fietsverkeer tussen Mechelen-stad en Bonheiden wordt aangeraden om via Nekkerspoel of Lakenmakerstraat te rijden.

maandag 20 januari 2020 9.37 u.