Energierijke donderdagen

Hoe kan je energie besparen in de eigen woning? Wat doet het capaciteitstarief bij jou in de woning? Zijn zonnepanelen iets voor bij jou thuis of wil je graag investeren in grotere zonnepaneelinstallaties, warmtenetten en andere vormen van hernieuwbare energie?

In november en december kan je met stip iedere donderdagavond noteren in jouw agenda en krijg je een antwoord op al deze vragen. Deze infoavonden worden samen met de gemeente Sint-Katelijne-Waver georganiseerd. 

9/11: Snelle en eenvoudige energiebesparing in de woning - Bonheiden 

Energiebesparing hoeft niet steeds complex te zijn. Door rekening te houden met een aantal praktische tips en kleine aanpassingen spaar je gemakkelijk al grote bedragen uit. Na deze avond kan je meteen aan de slag gaan om energie te besparen in de woning. 

16 /11: Je muren en ramen voorzien van een goede isolatieschil? - Sint-Katelijne-Waver 

Nog investeringen nodig in jouw woning voor een betere bouwschil? Tijdens deze infosessie nemen we je mee in het belang van een degelijke isolatieschil van muren en ramen, de aandachtpunten en de mogelijkheden voor jouw woning. 

23/11: De energietransitie uitgelegd – Bonheiden 

Nog veel vragen over wat de energietransitie nu net inhoudt? Wat is dat capaciteitstarief waar we mee moeten rekening houden? Tijdens deze infosessie krijg je alle info over wat de toekomst ons brengt op vlak van energie. 

30/11: Zonnepanelen – Bonheiden 

Door de energietransitie zetten we meer in op hernieuwbare energie. Zijn zonnepanelen en batterijen een interessante investering voor jouw woning of wat zijn de mogelijkheden om mee te investeren in grotere energieprojecten? 

7/12: Ventilatie – Bonheiden 

Nog vaak onderschat maar toch ook minstens even belangrijk is een goede ventilatie van de woning. Wat zijn de aandachtspunten? Wat zijn de mogelijkheden voor jouw woning en welke systemen van ventilatie zijn er aanwezig op de markt? 

14/12: Energiezuinig verwarmen – Sint-Katelijne-Waver 

Je woning verwarmen met een oude ketel kost je heel wat energie. Blijf je bij aardgas of stookolie of is verwarmen met hernieuwbare energie haalbaar voor jouw woning zonder in te boeten op je wooncomfort? 

21/12: Warmtepompen – Sint-Katelijne-Waver 

Je woning verwarmen met een warmtepomp in erg energiezuinig. Je haalt een groot deel van je warmte gewoon uit de natuur. Maar is een warmtepomp wel geschikt voor jouw woning? Hoe kies je de juiste warmtepomp? En hoe kan je een warmtepomp terugverdienen? 

 

Alle infoavonden starten vanaf 19.30 u. (deuren open vanaf 19 u.) en vinden plaats in het gemeentehuis van Bonheiden of Sint-Katelijne-Waver met uitzondering van de eerste sessie die zal plaatsvinden in het dienstencentrum de Metteberg in Rijmenam. 

Inschrijven| omgeving@bonheiden.be of 015 50 28 40 

dinsdag 7 november 2023 8 u.