Energielening nu nog tot 31 oktober aan 2% (JKP)

Wie zijn woning energiezuiniger wil maken of energiebesparende werken wil uitvoeren, komt nog tot 31 oktober 2018 in aanmerking voor een energielening aan 2% (JKP 2%)*. Vanaf 2019 zullen enkel prioritaire doelgroepen en rechtspersonen nog in aanmerking komen voor een renteloze energielening (JKP 0%)

Wat is de energielening?

Wanneer je energiebesparende werken wil uitvoeren aan je huis, zoals bv. het plaatsen van muur-, dak- of vloerisolatie, kan je in aanmerking komen voor een energielening.

Het minimum bedrag van de lening bedraagt € 1.250 en het maximum € 15.000 per wooneenheid. De maximale looptijd bedraagt 8 jaar voor de 2% leningen en 10 jaar voor de renteloze leningen. Voor niet-commerciële instellingen gelden dezelfde bedragen en bedraagt de maximale looptijd 10 jaar.

Voor wie is de energielening?

Inwoners uit Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek komen in aanmerking om bij IGEMO een energielening aan te vragen.

Vanaf 1 januari 2019 wijzigen echter de toelatingsvoorwaarden. Er zullen dan geen 2%-leningen meer worden toegekend, enkel 0%-leningen. Kom je in aanmerking voor een 2%-lening? Dien je dossier dan zeker in voor 31 oktober. Behoor je tot de primaire doelgroep? Dan kom je mogelijks in aanmerking voor een energielening aan 0% (JKP 0%). In dat geval kan je ook na 30 november 2018 de lening nog aanvragen.

Op de website van IGEMO kan je nagaan tot welke doelgroep je behoort en of je in aanmerking komt.

Hoe aanvragen?

Vul het aanvraagformulier volledig in. Bezorg dit formulier, samen met alle noodzakelijke bijlagen, op papier aan IGEMO, Schoutetstraat 2, 2800 Mechelen.

Om zeker te zijn dat we je dossier tijdig kunnen verwerken, moet het ten laatste bij IGEMO volledig worden verklaard op 31 oktober. Het aanvraagformulier en meer info vind je op www.igemo.be/energielening.

* JKP: Jaarlijks kostenpercentage

woensdag 27 juni 2018 15.52 u.