Cultuurpluim 2023: Fransien Van den Eynde

Maandagavond 15 mei werd in GC ’t Blikveld de ‘Cultuurpluim 2023’ uitgereikt. Fransien Van den Eynde, één van de Kasteelgidsen Zellaer, mocht de Cultuurpluim in ontvangst nemen.

De Cultuurpluim is een officiële erkenning van een geleverde prestatie door een natuurlijk persoon of een vereniging die een meerwaarde biedt voor het culturele leven in Bonheiden-Rijmenam of een opmerkelijke culturele prestatie geleverd door een inwoner of vereniging van Bonheiden-Rijmenam voor een andere gemeente of stad. 

Fransien Van den Eynde is de winnaar van de ‘Cultuurpluim 2023’. Fransien is één van de Kasteelgidsen van Zellaer. Ze verdiept zich in de geschiedenis van Zellaer én de heerlijkheid Bonheiden. Fransien is de drijvende kracht achter de kinderrondleidingen voor scholen op Zellaer. Ze ontwikkelt de rondleidingen volgens de leeftijdsgroep van de kinderen zodat ze inhoudelijk aansluiten bij het educatief programma van de school. Ze plaatst ‘erfgoed in Zellaer’ met succes op de agenda van scholen in de ruime regio. Fransien is een ware ambassadeur die enthousiast de rijke geschiedenis van Kasteel Zellaer promoot bij groot én klein en mee haar schouders onder de gidsenwerking zet. Daarvoor verdient ze de Cultuurpluim!

dinsdag 16 mei 2023 10.51 u.