Bonheiden investeert in elektrische deelwagens

Eind september besloot de gemeenteraad om de verouderde dienstvoertuigen te vervangen door 2 elektrische deelwagens i.s.m. Partago. Dit voor zowel het personeel als voor jou als inwoner.

Deze wagens zullen overdag worden gebruikt door de medewerkers van de gemeente voor dienstverplaatsingen. Maar ook inwoners kunnen deze wagens gebruiken voor hun verplaatsingen. Inwoners die af en toe een (tweede) wagen kunnen gebruiken kunnen zo de grote kost van een eigen aankoop vermijden en genieten van alle comfort van gedeeld elektrisch rijden. Deelwagens winnen steeds meer aan populariteit en zullen ook in Bonheiden mee bouwen aan een duurzame mobiliteit.

De wagens zullen vanaf begin 2019 beschikbaar zijn. Het gaat over een Renault Zoé, een comfortabele vijfdeurs en een Nissan eNV200, deze wagen telt tot zeven zitplaatsen maar kan je ook gebruiken om grotere zaken te vervoeren. 

Waarom deze maatregel?

De gemeente ondertekende het Europese burgemeestersconvenant voor klimaat en energie met de ambitie om tegen 2030 40% CO2 uitstoot te besparen over het ganse grondgebied. In kader van dit convenant en met de doelstellingen de lokale luchtkwaliteit te verbeteren voor de inwoners wenst de gemeente het goede voorbeeld te geven binnen het eigen wagenpark.

De dienstwagens van de gemeente worden slechts beperkt gebruikt waardoor het rendement van eigen dienstwagens niet rendabel is. Door wagens te delen met burgers kan de gemeente beschikken over een wagenpark dat modern is maar ook efficiënt gebruikt wordt.

Eind september werden de resultaten bekend gemaakt van Curieuze Neuzen. Om de luchtkwaliteit in onze dorpskernen te verbeteren moeten we afstappen van fossiele brandstoffen. Door over te schakelen op elektrische deelwagens geeft de gemeente hier alvast het goede voorbeeld.

donderdag 11 oktober 2018 9.40 u.