Bodem saneren na mazoutlek?

Een lek in uw mazouttank of -leiding dat de bodem verontreinigt? Geen zorgen: Promaz helpt en komt operationeel en/of financieel tussen bij uw bodemsanering!

Waarom Promaz?

Lekken in mazouttanks of -leidingen kunnen in en rond gebouwen bodemverontreiniging doen ontstaan. De sanering van zo'n verontreiniging kan een erg dure en complexe zaak zijn. Het Promaz-fonds werd opgericht om u daarbij financieel en/of operationeel te helpen.

Voor wie?

Bent u eigenaar of eindgebruiker en vermoedt u dat de bodem verontreinigd is door een lekkende mazouttank of - leiding? Vraag Promaz dan nu om de saneringswerken uit te voeren of om financieel tussen te komen. Ook als u in het verleden al een bodemsanering hebt uitgevoerd, maakt u aanspraak op een financiële tussenkomst door het fonds.

Hier helpt Promaz!

  • gebouwen met woonfunctie (gezinswoningen, appartementen, woningen met een praktijkruimte voor professionele activiteiten, ...)
  • gebouwen zonder woonfunctie (kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, rusthuizen, religieuze gebouwen, hotels, ...)
  • mazouttanks die in gebruik zijn voor de verwarming van gebouwen.
  • dergelijke buiten gebruik gestelde mazouttanks die ooit een verontreiniging veroorzaakt hebben.

Komt u in aanmerking voor steun?

Surf naar promaz.be/doe-de-test en doe de test. Zo weet u onmiddellijk of u in aanmerking komt voor een tussenkomst van het fonds.

Hoe een aanvraag indienen?

Doe uw aanvraag online via promaz.be/aanvraag-indienen of schriftelijk per aangetekend schrijven. Meer informatie nodig: surf snel naar www.promaz.be of bel 0800 63 636.

Opgelet: aanvragen voor tussenkomst moeten gebeuren vóór 28 februari 2025.

maandag 8 juli 2024 8.40 u.