ACT2PREVENT - FUNCTIONELE KINESITHERAPIE & PERSONAL TRAINING BONHEIDEN

Functionele Kinesitherapie en Personal Training Bonheiden

Na het behalen van mijn diploma kine, jammer genoeg een teleurstellende opleiding, ben ik snel een zelfstandige praktijk gestart. Nadien heb ik de combinatie gemaakt met fitnessbegeleidingen, toen nog op een hele klassieke en onefficiënte manier. Omdat ik binnen de toenmalige fitnessketen als heel leergierig ben opgemerkt had men mij gevraagd om les te geven aan collega's en ben ik, met een kritisch oog, op zoek gegaan naar de beste informatie. Zo ben ik, niet evident, bij het Gray-Institute in de USA uitgekomen waar ik in de periode 2010/2011 een opleiding heb gevolgd. Een grote investering maar de beste die ik ooit gemaakt heb, het gaf me volledig nieuwe inzichten en bracht duidelijkheid in een pak topics waar mijn vorige opleidingen tekort schoten. GIFT, zo noemde de opleiding gaf me tot op heden een boost in mijn kiné en personal training begeleiding. Zo bracht ik in 2011 een DVD op de markt over blessurepreventie en krachttraining in voetbal. Het grote verschil ligt in de benadering van het lichaam, met een aantal natuurprincipes al basis. Het lichaam als geheel zien, en in het geval van letsels zoeken naar de oorzaak ipv symptoombehandeling.

Het educatieve aspect ( kennis en vaardigheden ) van mijn begeleiding maakt een groot verschil in het behalen van resultaten op korte EN lange termijn, je mag je dus altijd aan een mini-cursus verwachten met tips, adviezen, weetjes, kritische standpunten, ...

Hieronder een aantal items waar je verschillen mag verwachten tov. de klassieke benaderingen. Aan de linkerzijde de basisprincipes van onze functionele en educatieve begeleiding.

Functioneel ( in functie van ... ) op basis van biomechanica en natuurprincipes  < > algemeen 

Educatief < > Voorschrijvend ( iemand die je zegt wat te doen, zonder verdere uitleg of gedragsverandering ) 

Oorzakelijk ( reden van je gezondheidsprobleem ) < > symptomatisch ( bv medicatie )

Lichaam als geheel ( wist je dat bv. een voormalig enkellestsel ook rugklachten kan geven? ) < > lichaam in stukjes ( zonder de connecties te maken tussen de verschillende onderdelen zullen veel oorzaken gemist worden en de aanleiding geven tot chronische gezondheidsproblemen )

Lange termijn visie en resultaten < > Korte termijn visie en resultaten ( motiverend op korte termijn, demotiverend op lange termijn ) 

Onafhankelijkheid en groeiproces van de klant/patient < > afhankelijkheid ( van zorgverlener, apparatuur, ... )

Actieve deelname van de klant/patient < > Passieve therapie:

....

Hou je gezond !
Met sportieve groeten !
 
Willem Timmermans
Blessurepreventie - Sports Performance Training - Functionele Revalidatie - Educatie
Personal & Lifestyletrainer - Bewegingsconsulent/Applied Functional Science - Kinesitherapeut
0032477805050
Zellaerdreef 23
2820 Bonheiden

Contactgegevens

Adres
Zellaerdreef 23 2820 Bonheiden
GSM
0477805050
E-mail
willem.timmermans2@telenet.be
Website
www.act2prevent.com , www.beweginginpraktijk.be , www.act2preventvoetbalschool.be
Organisatietype
zelfstandig

Contactpersoon

Timmermans Willem

Openingsuren

Op afspraak