Bedankt, Control Cruisers!

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, snelheidsduivels, … chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Helaas blijft ook onze gemeente hier niet van gespaard. Maar wat met de autobestuurders die zich wél aan de snelheidslimiet houden?

Zij krijgen nu een eigen naam, Control Cruisers.

Uit een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde bleek dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidsbeperking te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien wil één op de vier mensen graag actief de rustige automobilisten bedanken. Dus bedacht de VSV een nieuwe, positieve term. 

De VSV verdeelt samen met de gemeente Bonheiden borden en affiches die je tijdens de maand oktober aan je raam kan hangen. Zo kan je de Control Cruisers in jouw straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. 

Voor deze actie heeft de Gemeente Bonheiden de volgende straten geselecteerd:

  • Kruisstraat
  • Guldensporenlaan
  • Zwarte Leeuwstraat
  • Watermolenstraat
  • Doornlaarstraat
  • Mechelsesteenweg
  • Waversesteenweg

Dit zijn enkele straten waar regelmatig snelheidsproblemen gemeld worden. Het gemeentebestuur doet een warme oproep aan de inwoners van deze straten om positief rijgedrag mee aan te moedigen. Om de campagne te versterken, zal de lokale politie in oktober extra controleren. 

Inwoners van deze straten kunnen tijdens de maand oktober 2019 een bord of een affiche aan het raam hangen.

Reserveer vóór eind augustus je exemplaar via deze link: https://www.bonheiden.be/controlcruisers

Wij leggen jouw persoonlijke exemplaar klaar aan de balie op het gemeentehuis waar je het kan afhalen vanaf maandag 2 september. We rekenen op jou!

 

vrijdag 9 augustus 2019 10.30 u.