Alles weten over ouder worden

Naarmate je ouder wordt, veranderen je verwachtingen en behoeften, op alle domeinen van je leven. Deze nieuwe levensfase brengt nieuwe vragen met zich mee. Is je woning aangepast voor wanneer je minder goed te been bent?

Wil je nog een tijd blijven werken, ook na je 65ste, of bijklussen na je pensioen, en hoe doe je dat dan zonder dat je je financieel in nesten werkt?

Wat als je uit elkaar gaat, of opnieuw in het huwelijksbootje stapt, welke gevolgen kan dat hebben? Hoe kan je die nieuwe partner beschermen in jullie oude dag? Kan je alles nalaten aan je kleinkinderen? Wat gebeurt er met je vermogen als je dat zelf niet meer kan beheren? Hoe kan je voorkomen dat er medische behandelingen worden opgestart op een moment dat je die niet meer wil, maar je dat niet meer kan duidelijk maken? Wie kan je dan helpen?

Deze praktische gids, een samenwerking van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat, geeft een antwoord op deze en andere vragen. De publi­catie kwam grotendeels tot stand voor de coronacrisis, maar ze lijkt ons vandaag meer dan ooit relevant. Je kan in het leven niet alles voorzien. Denken dat je elk risico kan bannen, is een illusie. Toch kan je, door na te denken over mogelijke scenario’s en bijpassende oplossingen, met een ge­ruster gemoed leven. Deze publicatie kan je daarbij helpen in deze nieuwe levensfase.

U kan de brochures reeds online bestellen, de verzending gebeurt eind juni.

Blader door de publicatie

Download gratis deze publicatie

Bestel online

maandag 22 juni 2020 9.59 u.